Με τους τελευταίας γενιάς, προδιαγραφών EU6, πρόκειται να εξοπλιστεί η τρίτη κατά σειρά γενιά της Skoda Fabia.

H τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στο φως της δημοσιότητας την πλήρη γκάμα των κινητήριων συνόλων του δημοφιλούς super mini, η επίσημη πρεμιέρα του οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη Skoda, λοιπόν, η νέα Fabia θα είναι αποδοτικότερη κατά 17% σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της, καθώς και οι επτά κινητήρες (τέσσερις βενζίνης και τρεις diesel) θα συνδυάζονται με σύστημα start&stop και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Αφετηρία για την βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου θα αποτελέσει ο τρικύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 1,0 λίτρου και απόδοσης 60 ίππων.

Τους 110 ίππους φτάνει ο αναβαθμισμένος TSI κινητήρας των 1,2 λίτρων, ο οποίος θα αποτελέσει την ισχυρότερη επιλογή στην αρχή της εμπορικής πορείας της νέας Fabia.

Σε τρεις εκδόσεις ισχύος –από 75 έως και 105 ίππους- θα προσφέρεται ο νέος, κινητήρας diesel των 1,4 λίτρων. Μάλιστα, στα τέλη του 2015 το εν λόγω μοτέρ πρόκειται να εξοπλίσει τη φιλικότερη προς το περιβάλλον έκδοση της νέας Fabia (Greenline), η οποία θα καταναλώνει μόλις 3,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και θα εκπέμπει 82 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Πέρα από τους αποδοτικότερους κινητήρες, η νέα Fabia θα διαθέτει και χαμηλότερο, κατά 65 κιλά βάρος, με την τρικύλινδρη έκδοση βενζίνης του ενός λίτρου να ξεκινά από τα 980 κιλά.

auto.in.gr