Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Θεσσαλία
«Λουκέτο» μπήκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, καθώς δεν υπήρχε ούτε ένας διαθέσιμος γιατρός. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική κλινική ή το μοναδικό νοσοκομείο που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Σύμφωνα με Το Βήμα, η παιδίατρος του Νοσοκομείου Καρδίτσας επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας την περασμένη Παρασκευή και πήρε αναρρωτική άδεια. Ομοίως έπραξε και η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων, από την οποία ζητήθηκε τελευταία στιγμή βοήθεια.
Μάλιστα η γιατρός του Νοσοκομείου Τρικάλων νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική Κλινική ύστερα από υπερτασική κρίση που υπέστη. Ο δεύτερος παιδίατρος του Νοσοκομείου Τρικάλων ήταν αδειούχος και το κενό στο εν λόγω νοσοκομείο κλήθηκε να καλύψει ο συνάδελφός του από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδώνας.
Έτσι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας έμεινε ακάλυπτη και τα παιδιά -ευτυχώς μόνο δύο ή τρία-που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο διακομίστηκαν στα Τρίκαλα.
Αντίστοιχα και στο Ψυχιατρικό από έξι ειδικούς ψυχιάτρους έμεινε μόνο ένας, ενώ στο ΩΡΛ από πέντε ειδικούς έμεινε μόνον ένας (αποχωρούν οι δύο επικουρικοί). Ιδια κατάσταση και στο Οφθαλμολογικό, καθώς από πέντε ειδικούς έμεινε ένας (αποχωρεί ένας επικουρικός) αλλά και στο Μικροβιολογικό – Βιοπαθολογίας, αφού από τους τέσσερις ειδικούς έμειναν οι δύο. Στο Γαστρεντερολογικό εργάζονται μόνο δύο επικουρικοί, εκ των οποίων ο ένας αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Νευροχειρουργικό υπάρχουν δύο ειδικοί γιατροί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης