Οι καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους ακτιβιστές να επιστρέψουν στην Κρήτη
Αντιμέτωποι και με τον άσχημο καιρό βρέθηκαν οι ακτιβιστές που συμμετείχαν στην επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που πραγματοποιείται η διαδικασία υδρόλυσης των χημικών της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης.
Αντιμέτωποι και με τον άσχημο καιρό βρέθηκαν οι ακτιβιστές που συμμετείχαν στην επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που πραγματοποιείται η διαδικασία υδρόλυσης των χημικών της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης.
Το σκάφος «Άγιος Νικόλαος» δεν κατάφερε να αναχωρήσει λόγω των καιρικών συνθηκών από την Παλαιοχώρα, ενώ τα δύο ιστιοφόρα ανοικτής θαλάσσης που είχαν αποπλεύσει, την Παρασκευή, από το Παλιό Λιμάνι Χανίων αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Παλαιοχώρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό Ενάντια στα Χημικά: «Οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον «Άγιο Νικόλαο» να αποπλεύσει ούτε σήμερα από την Παλαιόχωρα Χανίων. Δύσκολες συνθήκες επικρατούν και στα 120 μίλια ανοικτά των δυτικών ακτών της Κρήτης όπου βρίσκονται τα άλλα δύο σκάφη.
» Οι συναγωνιστές προσπάθησαν να εντοπίσουν το θαλάσσιο χώρο υδρόλυσης χωρίς αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι «Cape Ray» κρύβεται. Ταυτόχρονα αφέθηκε σημάδι το οποίο αποτυπώνει τον ελληνικό χώρο της ΑΟΖ.
»Τα δύο σκάφη επιστρέφουν στη Παλαιόχωρα προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα με τις άσχημες καιρικές συνθήκες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
- Λάρισα: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων – Στο νοσοκομείο 22χρονη τραυματίας
- Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση της Χαμάς, ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ
- Αγρότες: Οι αποφάσεις κλιμάκωσης του μπλόκου της Νίκαιας – Συνεχίζει την προσπάθεια διάσπασης το Μαξίμου
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»

