Συμβιβαστική λύση για την αξιολόγηση εισηγείται η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Με μια προσθήκη στο νόμο για την αξιολόγηση η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης και των αντιδράσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με Το Βήμα, η αλλαγή αφορά τις αντιδράσεις που υπήρχαν για «παράθυρο» περί δυσμενών συνεπειών σε υπαλλήλους από τη βαθμολόγηση κακής επίδοσης. Η παράγραφος 5 του άρθρου 32 του νόμου 4250 αναφέρει ότι: «5. Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος ή κατά τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 90 και 91 του ν. 4172/2013 (Α’ 167)».
Έτσι, ανέφερε ενδεικτικά ότι στο έντυπο της αξιολόγησης μπορεί να υπάρχουν ως προκαθορισμένα πεδία για να επιλέξει ο αξιολογούμενος μεταξύ άλλων: συμμετοχή σε συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, προσωρινή αλλαγή αντικειμένου εργασίας, εκούσια μετακίνηση εντός της υπηρεσίας, εκούσια μετάταξη σε διαφορετικό κλάδο με βάση τα προσόντα και τις ικανότητες του υπαλλήλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι