Συντριβή αεροσκάφους στην Ταϊβάν με 47 νεκρούς
Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το δικινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκόνγκ στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν. Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που ο πιλότος επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση και ενώ το νησί πλήττεται από τον τυφώνα Μάτμο.
Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν όταν το δικινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκόνγκ στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν.
Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που ο πιλότος επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας, καθώς το νησί βρίσκεται στο έλεος του τυφώνα Μάτμο. {{{ map }}}
Το αεροσκάφος, ένα δικινητήριο ATR 72 της εταιρείας TransAsia Airways, εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Ταϊπέι προς τη Μαγκόνγκ, όπου και συνετρίβη.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν, που επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων, στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο