Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Citi Ελλάδας : Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς

Πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70.000 εθελοντών σε 93 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διοργανώθηκαν 11 κοινωνικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το τελευταίο τρίμηνο, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά 226 εργαζόμενοι με τους φίλους και τις οικογένειές τους. Αναλυτικά, οι δράσεις […]

Πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70.000 εθελοντών σε 93 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διοργανώθηκαν 11 κοινωνικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το τελευταίο τρίμηνο, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά 226 εργαζόμενοι με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά, οι δράσεις που διοργανώθηκαν στις δυο πόλεις ήταν οι εξής:

* Χαμόγελο του Παιδιού – Δωρεά Τροφίμων και Φαρμάκων: Σε διάστημα επτά ημερών, οι εργαζόμενοι της Citi σε Αττική και Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν 1.215 τεμάχια συσκευασμένων τροφίμων, ειδών πρωινού φαγητού για τα παιδιά, βρεφικών ειδών, όπως γάλα και κρέμες, αλλά και ειδών προσωπικής φροντίδας, απορρυπαντικών και χαρτικών. Επιπλέον, προσέφεραν συνολικά 136 τεμάχια ειδικών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων ινσουλινών και αναλώσιμων για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη.

* Μέριμνα: Οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα της Θεσσαλονίκης πήραν μέρος στη δράση της Μέριμνας: «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας», βοηθώντας τους συμμετέχοντες να γράψουν το προσωπικό τους μήνυμα με θέμα την «απώλεια» σε μπαλόνια, τα οποία αφέθηκαν μαζικά στον ουρανό.

* Χαμόγελο του Παιδιού – Μπομπονιέρες: Ομάδες εθελοντών βρέθηκαν για 5 απογεύματα στο Εθελοντικό Εργαστήρι του Χαμόγελου του Παιδιού στα Ιλίσσια και επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά μπομπονιέρες, οι οποίες διατίθενται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού για την προστασία των παιδιών.

* ΕΛΕΠΑΠ: Οι εθελοντές ομόρφυναν τον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας νεογνών της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι φυτεύοντας λουλούδια και κατασκευάζοντας πολύχρωμες χειροτεχνίες, τις οποίες κρέμασαν στα δέντρα του κήπου.

* Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Δημιουργία νέας βάσης δεδομένων: Μία ομάδα εθελοντών από το Τμήμα Τεχνολογίας της Citi ανέλαβε τη δημιουργία νέας βάσης δεδομένων καταγραφής των φαρμάκων που δωρίζονται στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

* Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Καταγραφή και οργάνωση φαρμάκων: Δύο ακόμη ομάδες εθελοντών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ιατρείου και βοήθησαν στην τακτοποίηση και καταγραφή των φαρμάκων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς προβάλλει και ενισχύει την κοινή δέσμευση που μοιράζονται οι εργαζόμενοι της Citi παγκοσμίως. Οι εθελοντές συνεργάζονται και αφιερώνουν το χρόνο και την εμπειρία τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της στέγασης, της προστασίας του περιβάλλοντος, των ανθρωπιστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης

και της ανακούφισης από καταστροφές. Από το 2006, έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 500.000 εθελοντές παγκοσμίως.

Το 2014, οι εργαζόμενοι της Citi σε όλο τον κόσμο μαζί με φίλους και μέλη των οικογενειών τους συνεισέφεραν στην υλοποίηση 1.200 δράσεων προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων, με περισσότερες από 350.000 ώρες κοινωνικής υπηρεσίας σε 479 πόλεις. Παρείχαν γεύματα και φιλανθρωπικό έργο σε απόρους και παιδιά, κατασκεύασαν και ανακαίνισαν οικήματα, βοήθησαν στην αναζωογόνηση πάρκων, παραλιών και χώρων πρασίνου.

Ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, δήλωσε: «όπως σε κάθε χώρα όπου η Citi δραστηριοποιείται, έτσι και στην Ελλάδα η προσφορά κοινωνικού έργου είναι ενσωματωμένη στη στρατηγική μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δίνουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενούς μας να αισθανθούν την ικανοποίηση της προσφοράς και της συμπαράστασης σε όσους τη χρειάζονται. Η υψηλή ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας επιβεβαιώνει πάντα την ποιότητα των ανθρώπων της Citi».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024