Πυροβολισμοί εμπόδισαν την πρόσβαση ειδικών του ΟΑΣΕ στο σημείο της συντριβής
Φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν την ζώνη της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία, εμπόδισαν με πυροβολισμούς μία ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο σημείο.
Φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν την ζώνη της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία, εμπόδισαν με πυροβολισμούς μία ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο σημείο.
Νωρίτερα, οι αυτονομιστές είχαν υποσχεθεί ότι θα επιτρέψουν στους ειδικούς να φτάσουν στο σημείο.
Η ομάδα των 17 εμπειρογνωμόνων θα προσπαθήσει ξανά το Σάββατο να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο.
Τα οχήματα που μετέφεραν τους ειδικούς έφτασαν στην περιοχή της συντριβής, αλλά σύντομα αποχώρησαν όταν ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών που βρίσκεται στο σημείο δήλωσε ενοχλημένος και έριξε προειδοποιητικές βολές.
«Δεν έχουν την ελευθερία κινήσεων που χρειάζονται» είπε ο Ελβετός πρεσβευτής Τόμας Γκρέμινγκερ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του ΟΑΣΕ.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι θα διαπραγματευτεί με τους φιλορώσους να υπάρξει ένας «ανθρωπιστικός διάδρομος» στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
- Τραμπ για εκεχειρία: Όλα τα πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν
- Μια μπουκιά ακόμα: Γιατί τσιμπάμε έστω κι αν δεν πεινάμε;
- Θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα μετά την εκεχειρία;
- Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο κλονίζουν την εκεχειρία – Ανοησία να την παραβιάσετε λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι


