Συνάντηση Χαρδούβελη-τρόικας για προϋπολογισμό και φόρους
Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εξάμηνο, τα οικονομικά των ΔΕΚΟ, η ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία και εφορία, παρεμβάσεις για τον επαναπατρισμό καταθέσεων, οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και ζητήματα σχετικά με φορολογία τέθηκαν στη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελη, τον αναπληρωτή Χρ.Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Γ.Μαυραγάνη και την γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου.
Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εξάμηνο, τα οικονομικά των ΔΕΚΟ, η ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, παρεμβάσεις για τον επαναπατρισμό καταθέσεων, οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και ζητήματα σχετικά με φορολογία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.
Το υπουργείο Οικονομικών με «όπλο» το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού που στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 διαμορφώθηκε στα 712 εκατ. ευρώ ή στο 0,4% του ΑΕΠ θα επιχειρηματολογούσε υπέρ της λελογισμένης μείωσης τόσο των φόρων όσο και του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα ζητήσει από την τρόικα διευκολύνσεις στην αποπληρωμή φόρων και εισφορών.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και οι προϋπολογισμοί ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.
Την Τρίτη η τρόικα θα εξετάσει με το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συνολικά το θέμα των «κόκκινων» δανείων.
Την Τετάρτη θα οριστικοποιηθεί σε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των υπουργών που εμπλέκονται στην εφαρμογή του προγράμματος η ατζέντα με τα θέματα που θα εξετάσουν η κυβέρνηση με τους ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ από τον Σεπτέμβριο.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Όχθη: Έντονες αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους για τα νέα μέτρα του Ισραήλ – «De facto προσάρτηση»
- Greece Energy Outlook: Deals and Vertical Corridor Talks
- Φάμελλος για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Είμαστε υπερήφανοι που καθιερώθηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- Από το Hamnet στο H is for Hawk: Γυναίκες, γεράκια και η αθόρυβη ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη
