Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Την Τρίτη ξεκινά το τέταρτο οδοιπορικό «Green Project στη Νότια Αμερική: Μπογκοτά – Γη του Πυρός, από τη γεωποικιλότητα στη βιοποικιλότητα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής επιτροπής για την UNESCO. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα γίνουν και τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης περιβαλλοντικής φωτογραφίας 2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent με έργα νέων ελλήνων φωτογράφων.

Την Τρίτη ξεκινά το τέταρτο οδοιπορικό «Green Project στη Νότια Αμερική: Μπογκοτά – Γη του Πυρός, από τη γεωποικιλότητα στη βιοποικιλότητα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής επιτροπής για την UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα γίνουν και τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης περιβαλλοντικής φωτογραφίας 2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent με έργα νέων ελλήνων φωτογράφων.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Νίνα Κασσιανού.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Γιάννης Βουλγαράκης, Όλγα Γκορτσά, Ξανθούλα Διάδου, Αντώνης Θεοδωρίδης, Θάνος Κοστίκος, Γιώργος Κουρτίδης, Σοφία Παπαστράτη, Δημήτρης Ραπακούσης, Κοσμάς Παυλίδης, Γιάννης Στεφανίδης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Αλέξανδρος Τσαούσης, Ιωάννα Χρονοπουλου.

Οι φωτογραφίες αφορούν το περιβάλλον στην ευρεία του έννοια (αστικό και φυσικό).

Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στο ίδρυμα Μ.Κακογιάννη από 15 Ιουλίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου (εκτός του διαστήματος 4 – 24 Αυγούστου), ενώ παράλληλα θα ταξιδέψει μαζί με το οδοιπορικό της Green Project στη Νότια Αμερική και θα παρουσιαστεί στις πρωτεύουσες των χωρών της διαδρομής.

Στα 14.536 χλμ, στις 52 ημέρες και στις επτά χώρες του οδοιπορικού (Κολομβία, Ισημερινός, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Αργεντινή) 16 μέλη της Green Project θα αποτυπώσουν φωτογραφικά και κινηματογραφικά, 36 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος σε σχέση με τη γεωποικιλότητα, τη βιοποικιλότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το πρωτότυπο υλικό που θα παραχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία έντυπης έκδοσης και ντοκιμαντέρ.

Την εκδήλωση της Τρίτης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι θα χαιρετίσουν η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο γενικός διευθυντής διεθνών οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Μιχαήλ Β. Χριστίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024