Guardian: Ποιοι διάσημοι εμπλέκονταν σε offshore εταιρείες
Τις ταυτότητες διασήμων που εμπλέκονται σε offshore δραστηριότητες αποκαλύπτει την Τετάρτη η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Ο Μελ Γκίμπσον, ο Πλάθιδο Ντομίνγκο και ο Μπράιαν Ρόμπσον είναι ανάμεσα στους διάσημους που φέρεται να προσπάθησαν να αποκομίσουν φορολογικά οφέλη διατηρώντας λογαριασμούς στα νησιά Τζέρσεϊ.
Τις ταυτότητες διασήμων που εμπλέκονται σε offshore δραστηριότητες αποκαλύπτει την Τετάρτη η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Ο Μελ Γκίμπσον, ο Πλάθιδο Ντομίνγκο και ο Μπράιαν Ρόμπσον είναι ανάμεσα στους διάσημους που φέρεται να προσπάθησαν να αποκομίσουν φορολογικά οφέλη διατηρώντας λογαριασμούς στα νησιά Τζέρσεϊ.
Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται μετά την προηγούμενη ότι οι Τόρις έλαβαν περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ σε υπεράκτιες δωρεές.
Στους «φακέλους των Τζέρσεϊ» (το όνομα προέρχεται από τα νησιά Τζέρσεϊ που βρίσκονται στη Μάγχη), τους οποίους είχε στην κατοχή της η εταιρεία Κλάινγουντ Μπένσον, περιλαμβάνονται πολλά γνωστά ονόματα.
Ο μοτοσικλετιστής Βαλεντίνο Ρόσι, για παράδειγμα, διατηρούσε λογαριασμό σε υπεράκτια εταιρεία στα νησιά Τζέρσεϊ, προκειμένου να αποφύγει τη φορολογία στην πατρίδα του, Ιταλία.
Τελικά, ο Ρόσι κατέληξε σε συμφωνία με τις ιταλικές φορολογικές αρχές, έκλεισε τους λογαριασμούς και δέχθηκε να πληρώσει στο ιταλικό κράτος 35 εκατομμύρια ευρώ.
Και ο Πλάθιδο Ντομίνγκο επωφελήθηκε από καταπίστευμα στα νησιά Τζέρσεϊ. Η εταιρεία που τον εκπροσωπεί δηλώνει ότι το καταπίστευμα με δικαιούχο τον γιο του δεν υπάρχει πλέον.
Ο Μελ Γκίμπσον και τα πέντε παιδιά του εμφανίζονται ως δικαιούχοι σε καταπίστευμα. Οι εκπρόσωποί του δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο.
Και ο Μαρκ Κνόπφλερ, κιθαρίστας των Dire Straits, διατηρούσε καταπίστευμα για την πρώην σύζυγό του. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι λεπτομέρειες για το καταπίστευμα έχουν γίνει γνωστές στις Αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας
- Παναθηναϊκός: Με Σισοκό στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Άρη
- Τρία χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που σημάδεψε τη χώρα – Πλησιάζει η δίκη
- ΚΚΕ: Συμμετοχή της κυβέρνησης στο «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Γάζα, ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια
- «Το ποσό-μαμούθ που θα πάρει ως αποζημίωση ο Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- «Ελ. Βενιζέλος»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

