Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χάρι Πότερ επέστρεψε και έχει γκριζάρει

Ο Χάρι Πότερ επέστρεψε και έχει γκριζάρει

Ο Χάρι Πότερ έχει γκριζάρει, ο Ρον Ουέσλι χάνει τα μαλλιά του και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ είναι μία επιτυχημένη εργαζόμενη μητέρα. Όλα αυτά στη νέα ιστορία της Τζόαν Ρόουλινγκ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Pottermore. Στη νέα ιστορία, η οποία είναι γραμμένη σαν κουτσομπολίστικη στήλη, η Ρόουλινγκ ρίχνει μια ματιά στη ζωή των ηρώων της, αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το Χόγκουαρτς.

Ο Χάρι Πότερ έχει γκριζάρει, ο Ρον Ουέσλι χάνει τα μαλλιά του και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ είναι μία επιτυχημένη εργαζόμενη μητέρα.

Όλα αυτά στη νέα ιστορία της Τζόαν Ρόουλινγκ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Pottermore, επτά χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου βιβλίου με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ.

Στη νέα ιστορία, η οποία είναι γραμμένη σαν κουτσομπολίστικη στήλη στην εφημερίδα των μάγων Daily Prophet από την αχώνευτη δημοσιογράφο Ρίτα Σκίτερ, η Ρόουλινγκ ρίχνει μια ματιά στη ζωή των ηρώων της, αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το Χόγκουαρτς.

Ο Χάρι έχει περάσει τα 30 και έχει ένα μυστηριώδες σημάδι στο μάγουλό του, καθώς και «μερικές τούφες ασημένιες» στα μαλλιά του.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κουίντιτς, όπου ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον είναι οι διάσημοι καλεσμένοι.

Ο Χάρι είναι πλέον χρυσούχος (μέλος μιας επίλεκτης ομάδας μάγων που έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τους κακούς μάγους), ενώ ο Ρον Γουέσλι έχει ένα μαγαζί με φάρσες. Ο Ρον, «του οποίου τα διάσημα κόκκινα μαλλιά μοιάζουν να αραιώνουν», είναι παντρεμένος με την Ερμιόνη που έχει γίνει αναπληρώτρια επικεφαλής του Τμήματος Μαγικής Επιβολής του Νόμου. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον Χιούγκο και τη Ρόουζ.

Το γεγονός ότι το άρθρο είναι γραμμένο από την… κουτσομπόλα δημοσιογράφου του σύμπαντος του Χάρι Πότερ δίνει στη Ρόουλινγκ τη δυνατότητα να κάνει ένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα των ταμπλόιντ εφημερίδων -με τις οποίες δεν τα πήγαινε ποτέ καλά- και παράλληλα να κάνει τους αναγνώστες να αναρωτιούνται πόσα από αυτά που γράφει εμπεριέχουν ένα ψήγμα αλήθειας.

Για παράδειγμα, το κείμενο αφήνει να εννοηθεί ότι ο γάμος του Χάρι με την μικρή αδελφή του Ρον, Τζίνι, μόνο καλός δεν είναι. Η Ρίτα Σκίτερ πιστεύει ότι το σημάδι του Χάρι στο μάγουλό του είναι αποτέλεσμα ενός καβγά με τη σύζυγό του και γράφει: «Αρχίζουν να φαίνονται οι ρωγμές σε μία ένωση που οι Πότερ είναι αποφασισμένοι να δείξουν ότι είναι καλή;»

Μάλιστα, η Σκίτερ περιγράφει την Ερμιόνη ως την «femme fatale της ομάδας». Όσο για τους υπόλοιπους ήρωες του σύμπαντος του Χάρι Πότερ, ο Νέβιλ Λονγκμπότομ είναι καθηγητής Βοτανικής στο Χόγκουαρτς, ενώ η Λούνα Λόβγκουντ είναι παντρεμένη με τον εγγονό του Νιούτ Σκάμαντερ και έχουν δίδυμα αγόρια.

Ευτυχισμένος και παντρεμένος με τη Φλερ Ντελακούρ είναι και ο αδελφός του Ρον, Μπιλ Γουέσλι.

Αν και πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τη Ρόουλινγκ να γράψει νέες ιστορίες με τους διάσημους ήρωές της, η ίδια έχει στο παρελθόν δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024