Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Οριακές μεταβολές τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακές μεταβολές τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακές μεταβολές καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με το τζίρο συναλλαγών να είναι χαμηλός και την επενδυτική παρουσία περιορισμένη. Οι ξένοι επενδυτές αναμένουν ισχυρούς καταλύτες για να αυξήσουν τις θέσεις τους στην ελληνική αγορά, λένε οι αναλυτές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 1.240 μονάδων.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Οριακές μεταβολές καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με το τζίρο συναλλαγών να είναι χαμηλός και την επενδυτική παρουσία περιορισμένη. Οι ξένοι επενδυτές αναμένουν ισχυρούς καταλύτες για να αυξήσουν τις θέσεις τους στην ελληνική αγορά, λένε οι αναλυτές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 1.240 μονάδων.

Παρά τις θετικές εκθέσεις ξένων επενδυτικών οίκων για τον τραπεζικό κλάδο και την αναμενόμενη επίσημη έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από τους δανειστές, το υποτονικό κλίμα συνεχίζεται.

«Η αγορά δεν αντιδρά. Οι ξένοι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής καθώς δεν υπάρχουν νέα που θα έβαζαν την ελληνική αγορά και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», είπε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, διαπραγματευτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Ίσως η δεύτερη έξοδος της χώρας στις αγορές να δώσει το έναυσμα για τοποθετήσεις», συμπλήρωσε.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:35, διαμορφώνεται στις 1.241,97 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,15%.

Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε εύρος διακύμανσης 13 μονάδων. Έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 1.250,30 μονάδες (+0,52%) και κατώτερη τιμή στις 1.237,58 μονάδες (-0,50%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,62 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,11%.

Με ελαφρά πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στις 6.862,29 μονάδες. Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,34% και διαμορφώθηκε στις 4.453,76 μονάδες. Πτώση καταγράφηκε κατά το άνοιγμα και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,17% και διαμορφώθηκε στις 9.992,13 μονάδες.

Με ελαφρά πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,37%, με απώλειες 57,69 μονάδων, για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 15.379,44 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,3588 δολάρια.Το ευρώ βρίσκεται στα 138,723 γεν, στο 0,7925 με τη στερλίνα και στο 1,2161 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,02% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 102,094 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,7145 με τη στερλίνα και στο 0,8949 με το ελβετικό φράγκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies