Έκπτωση 40% στο «πόθεν έσχες» των ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση
Εκπτώσεις στις αντικειμενικές τιμές για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με στόχο να υπάρξει μείωση μέχρι 40% στο ποσό των δαπανών που πρέπει να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι με βάση το «πόθεν έσχες» προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Εκπτώσεις στις αντικειμενικές τιμές για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με στόχο να υπάρξει μείωση μέχρι 40% στο ποσό των δαπανών που πρέπει να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι με βάση το «πόθεν έσχες» προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το Έθνος, η τιμή αγοράς του ακινήτου που θα λαμβάνεται υπόψη από την Εφορία για την κάλυψη του «πόθεν έσχες» θα είναι μειωμένη κατά 30% – 40% σε σχέση με την αντικειμενική αξία της περιοχής, στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.
Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι η έκπτωση θα ισχύει μόνο για το «πόθεν έσχες» κι όχι για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων και των φόρων μεταβίβασης.
Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το ποσό του τεκμηρίου για τη δαπάνη αγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η προειδοποίηση του Καποδίστρια: «Κάντε γρήγορα, δείτε τι γίνεται στη Βενεζουέλα!»
- Γουόρντ: «Δεν ήταν θέμα χρημάτων – αυτό ήταν το καλύτερο για μένα στον Ολυμπιακό» (vid)
- Χειροπέδες σε τρεις 15χρονους για ληστεία σε βάρος γυναίκας – Την έριξαν στο έδαφος για να της πάρουν την τσάντα
- Ολυμπιακός – Όφη: Για το το Betsson Super Cup ζωντανά στο MEGA
- Ινφαντίνο: «Έτσι θα αλλάξει το οφσάιντ, πιο δίκαιο το ποδόσφαιρο με το VAR, να περιοριστούν οι διακοπές στα ματς»
- Συνεργάτης του Έλληνα kickboxer για την άγρια επίθεση στη Σερβία: «Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα»
