Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Τάσος Σχίζας
Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Τάσος Σχίζας, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού. Ο πολύπειρος αμυντικός πήρε τη μεγάλη απόφαση σε ηλικία 37 ετών, να πει το «αντίο» σε μία καριέρα που του χάρισε πλήθος διακρίσεων, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την Εθνική ομάδα.
Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Τάσος Σχίζας, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού. Ο πολύπειρος αμυντικός πήρε τη μεγάλη απόφαση σε ηλικία 37 ετών, να πει το «αντίο» σε μία καριέρα που του χάρισε πλήθος διακρίσεων, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την Εθνική ομάδα.
«Πέρασα δώδεκα χρόνια με πολλές χαρές και ελάχιστες άσχημες στιγμές. Είμαι πολύ τυχερός που έμεινα τόσα χρόνια στην ομάδα, της οποίας είμαι και οπαδός. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που συνεργάστηκα μαζί τους τόσα χρόνια.
»Τους προπονητές, που απ’ όλους πήρα πράγματα στην διάρκεια της καριέρας μου, τις διοικήσεις που με εμπιστεύτηκαν και ιδιαίτερα τη διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη, που κατάφερε έναν άθλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
»Ευχαριστώ και τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού, που ήταν στα εύκολα και στα δύσκολα κοντά μας. Τώρα που τελείωσα νιώθω ότι κέρδισα πιο πολλά από τον Ολυμπιακό από αυτά που έδωσα. Εύχομαι στην ομάδα να συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να καταφέρει να κάνει μια διάκριση στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά. Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου και θα είμαι πάντα δίπλα» δήλωσε ο Σχίζας.
Ο Τάσος Σχίζας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ποσειδώνα Ιλισίων και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Εθνικό, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 2000. Το 2002 μεταγράφηκε στην Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε ως το τέλος της καριέρας του, εκτελώντας μάλιστα και χρέη αρχηγού (μαζί με το Νίκο Δεληγιάννη) την τελευταία τριετία.
Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε 10 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Ελλάδας, καθώς και το Σούπερ Καπ Ευρώπης του 2002. Παράλληλα, υπηρέτησε επί σειρά ετών την εθνική ομάδα και ήταν παρών στις σημαντικότερες στιγμές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, την 4η θέση των Ολυμπιακών της Αθήνας (2004) και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2005). Από την εθνική αποχώρησε μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2008.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.