Ως εθνικό έργο θα κατασκευαστεί τελικά η γραμμή 4 του Μετρό
Με κονδύλια από το «νέο ΕΣΠΑ» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα κατασκευαστεί η Γραμμή 4 του Μετρό από τον Ευαγγελισμό στο Γαλάτσι.
Με κονδύλια από το «νέο ΕΣΠΑ» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα κατασκευαστεί η Γραμμή 4 του Μετρό από τον Ευαγγελισμό στο Γαλάτσι.
Στη γραμμή μήκους 8,3 χιλιομέτρων αναμένεται να λειτουργήσουν εννέα σταθμοί.
Το κόστος της κατασκευής του έργου ανέρχεται σύμφωνα με την Αττικό Μετρό σε 1 δισ. ευρώ.
Από το υπουργείο Υποδομών, λένε ότι η επέκταση θα κατασκευαστεί ως εθνικό έργο και έχουν εξασφαλιστεί από το «νέο ΕΣΠΑ» 450 εκατομμύρια ευρώ.
«Εξασφάλισα με τους λίγους πόρους που διαθέτουμε, ένα ποσό αρκετό προκειμένου να κατασκευάσουμε τη Γραμμή 4», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
«Ένα έργο πολύ σημαντικό γιατί εξυπηρετεί λαϊκές γειτονιές από το κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη μέχρι το Γαλάτσι, το κτήμα Βεϊκου ώστε να εξυπηρετούνται 250.000 συμπολίτες μας την ημέρα».
Όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδηςσε λίγες μέρες θα ανακοινώσει στη Βουλή την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου των Αθηνών από το αεροδρόμιο στο Λαύριο. Οπως επισημαίνουν από το Υποδομών για το έργο έχουν εξασφαλιστεί από το «νέο ΕΣΠΑ» 150 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μιλάνο: «Ένιωσα αδιαθεσία» – Πρόβλημα υγείας του οδηγού φαίνεται να οδήγησε στον εκτροχιασμό του τραμ
- Ώρα αποφάσεων για το VAR: Η ετήσια γενική συνέλευση της IFAB, οι ριζικές αλλαγές και ο «Νόμος Βενγκέρ»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Μάρτιος 2026]
- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, στα αμερικανοϊσραηλινά πολεμικά σχέδια
- Ιράν: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή
- ΕΛ.ΑΣ: 3 συλλήψεις, 128 προσαγωγές στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για τα Τέμπη – Βρέθηκαν μολότοφ σε στοά στην Ερμού

