Δεκάδες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Αφγανιστάν
Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε το Σάββατο επίθεση των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ και σκότωσε 260 από τους αντάρτες, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν. Η επιχείρηση ήταν μια δοκιμασία το στρατό, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του τη χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.
Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε το Σάββατο επίθεση των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ και σκότωσε 260 από τους αντάρτες, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
Η επιχείρηση ήταν μια δοκιμασία το στρατό, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του τη χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.
«Η επίθεση των Ταλιμπάν αποκρούστηκε, οι δυνάμεις μας προχωρούν τώρα προς τους Ταλιμπάν στη συνοικία Σανγκίν» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.
«Σε ορισμένους τομείς αντιστέκονται όμως ο στόχος τους να πάρουν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες στην Χελμάντ ματαιώθηκε» πρόσθεσε.
Παραδέχτηκε όμως ότι η πρόοδος είναι αργή καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ναρκοθετήσει ορισμένες περιοχές. Εξήντα νάρκες εξουδετερώθηκαν την Παρασκευή στο Σανγκίν.
Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν εκτός από τους Ταλιμπάν και 28 αφγανοί στρατιώτες αλλά και άμαχοι, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο απολογισμός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Τζιάνι Ινφαντίνο της FIFA, μπήκε σε «λίστα θανάτου» στην Ουκρανία με προδότες και εχθρούς της χώρας
- Ουκρανία: Νεαρός και κορίτσι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια
- Δυτική Οχθη: 24χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πέτρο και «αγάπησε την Κολομβία»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Αλλάζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την επιστροφή του Μαδούρο και της συζύγου του