Τα χαρακτηριστικά του «Προέδρου της Νέας Ελλάδας» περιγράφει ο Θ.Πάγκαλος
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιγράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Ένας Πρόεδρος για το μέλλον». Ο πρώην υπουργός σημειώνει: «Ο Πρόεδρος της Νέας Ελλάδας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την προσθήκη της μίας ή της άλλης τσόντας».
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιγράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακήςμε τίτλο «Ένας Πρόεδρος για το μέλλον».
Επισημαίνει δε τρία χαρακτηριστικά: ο επόμενος Πρόεδρος να φέρει σε πέρας με τον λόγο και τις πράξεις του έναν εκπαιδευτικό ρόλο, ιδίως για τη νεολαία, να συμβάλει στην αποκατάσταση της φήμης της χώρας και τρίτον, να αρθεί πάνω και πέρα από τις απαραίτητες και φυσιολογικές αντιπαραθέσεις, δημιουργώντας ένα κοινωνικό αίσθημα αισιόδοξης ενότητας.
«Αυτό το τελευταίο θα πρέπει να σηματοδοτηθεί και από τη διαδικασία εκλογής του. Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος της Νέας Ελλάδας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την προσθήκη της μίας ή της άλλης τσόντας.
» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νέας Ελλάδας πρέπει να προέρθει από μια συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής που θα περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα
- Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο και οργή για τη Marvel – Τα τρέιλερ των εκατομμυρίων που νίκησαν στο Super Bowl
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναυδος ο Τζόκοβιτς με το ακροβατικό του Μαλίνιν στο καλλιτεχνικό πατινάζ (vid)
- Στα γαλανόλευκα ο εμβληματικός πίδακας Jet d’Eau – Η Γενεύη τιμά την ελληνική γλώσσα
- Κάθριν Ο’Χάρα: Από τι πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός του Μόνος Στο Σπίτι – Ιατρικό πόρισμα
- Αταλάντα – Κρεμονέζε 2-1: Παραμένει σε «τροχιά» Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
