Σκάνδαλο Μέρντοκ: Ένοχος ο Κόλσον, αθώα η Ρεμπέκα Μπρουκς
Ένοχος για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συντάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη και αποτέλεσε σφοδρό πλήγμα στην αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ, κρίθηκε την Τρίτη από βρετανικό δικαστήριο ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας News of the World Άντι Κόλσον. Αντιθέτως, η προστατευόμενη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρεμπέκα Μπρουκς αθωώθηκε απ' όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Συγγνώμη που τον προσέλαβε ως σύμβουλο ζητά ο Κάμερον.
Ένοχος για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συντάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη και αποτέλεσε σφοδρό πλήγμα στην αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ, κρίθηκε την Τρίτη από βρετανικό δικαστήριο ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας News of the World Άντι Κόλσον.
Αντιθέτως, η προστατευόμενη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρεμπέκα Μπρουκς αθωώθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Ο Κόλσον διετέλεσε διευθυντής της News of the World από το 2003 ώς το 2007, προτού αναλάβει σύμβουλος επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον -θέση που κατείχε από το 2007 ώς το 2011. Την Τρίτη κρίθηκε ένοχος, με ομόφωνη απόφαση των ενόρκων, για συνωμοσία με στόχο την παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών.
Οι ένορκοι απήλλαξαν τη Ρεμπέκα Μπρουκς από τις κατηγορίες της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, μέσω της απόκρυψης στοιχείων, και του χρηματισμού δημόσιων λειτουργών, με σκοπό την άντληση πληροφοριών.
Αθώοι κρίθηκαν επίσης ο σύζυγος της Μπρουκς, Τσαρλς Μπρουκς, η πρώην γραμματέας της Τσέριλ Κάρτερ, καθώς και ο υπεύθυνος ασφάλειας της News International Μαρκ Χάνα, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης.
Όπως μεταδίδει το BBC, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η Μπρουκς έστρεψε το βλέμμα της στους ενόρκους λέγοντάς τους «σας ευχαριστώ». Ανέκφραστος άκουσε την ετυμηγορία ο Άντι Κόλσον.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ήταν σφάλμα του η πρόσληψη του Άντι Κόλσον ως εκπροσώπου του το 2007.
Η ετυμηγορία για τον Κόλσον απειλεί να προκαλέσει ζημιά στη φήμη του αρχηγού των Συντηρητικών Κάμερον πριν από τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς, καθώς το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα λέει πως φανερώνει ότι η κρίση του πρωθυπουργού είναι ελαττωματική.
Σε ένα βίντεο που εστάλη στη βρετανική τηλεόραση και το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε λιγότερο από δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Κάμερον προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά στην εικόνα του με μια γρήγορη και ξεκάθαρη συγγνώμη.
«Λυπάμαι εξαιρετικά που τον προσέλαβα, ήταν η λάθος απόφαση» δήλωσε ο Κάμερον για τον Κόλσον, προσθέτοντας ότι ζητάει «πλήρως και ειλικρινώς» συγγνώμη επειδή τον προσέλαβε.
«Του έκανα ερωτήσεις για το αν γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και εκείνος είπε ότι δεν γνώριζε και δέχθηκα αυτές τις διαβεβαιώσεις και του έδωσα τη δουλειά» είπε ο Κάμερον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442