Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι πρώτοι από τους 14 συνολικά συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη μεταφορά των 986 κιλών ηρωίνης. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι πρώτοι από τους 14 συνολικά συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη μεταφορά των 986 κιλών ηρωίνης. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Όλοι οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελία το βράδυ της Κυριακής και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το πρωί της Τρίτης απολογούνται ορισμένοι από τους Ινδούς ναυτικούς του πληρώματος, την Τετάρτη ο 47χρονος Ιρανός και ένας 32χρονος Έλληνας, την Πέμπτη η 53χρονη εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας, ο 42χρονος πλοίαρχος, ο 28χρονος Α’ Μηχανικός και οι υπόλοιποι Ινδοί του πληρώματος.

Στο πλοίο, πιθανότατα εντός της ημέρας θα γίνει η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων που μετέφερε.

Ο κομβικός ρόλος του Ιρανού

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στη δεύτερη υπόθεση διαδραματίζει ο 47χρονος Ιρανός, ο οποίος συνελήφθη κατά την τελευταία επιχείρηση των λιμενικών και είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να επιβιβάστηκε στο δεξαμενόπλοιο «Νοοr One» κατά τη μεταφόρτωση των ναρκωτικών σε διεθνή ύδατα ανάμεσα σε Πακιστάν και Ομάν και είχε ρόλο συνοδού της ηρωίνης ως την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κινητό τηλέφωνό του είχε μόνο μία επαφή από τη χώρα μας και ήταν ο τηλεφωνικός αριθμός του προφυλακισμένου εφοπλιστή. Επίσης η αμοιβή του για τη συνοδεία και φύλαξη των ναρκωτικών θα ήταν 50 εκατομμύρια σε ιρανικό νόμισμα, δηλαδή 1.438,97 ευρώ.

Τι λέει το Λιμενικό για τον εφοπλιστή

Για τον εφοπλιστή στελέχη του Λιμενικού σημειώνουν πως είναι αυτός που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά των ναρκωτικών που είχαν ως προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Αξιωματικοί του Λιμενικού σημείωναν επιπλέον ότι όλα δείχνουν πως βρέθηκε στο σύνολό της η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το συγκεκριμένο πλοίο. Ωστόσο, έλεγαν, η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα και δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα έγιναν νέες έρευνες από λιμενικούς στο δεξαμενόπλοιο «Νoor One» που βρίσκεται στην Ελευσίνα και χρησιμοποιήθηκε από το κύκλωμα για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Το συγκεκριμένο πλοίο στο παρελθόν έχει ταξιδέψει με τις επωνυμίες «Kythnos», «Κithνos», «Εnvi II», «Kori» και «Akori». Την Τρίτη αναμένεται επίσης να γίνει απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων που μετέφερε παράνομα χωρίς παραστατικά.

Eπίσης σε συνέντευξη του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «το κύκλωμα αυτό φαίνεται ότι δεν έχει δράσει μόνο μία φορά. Δεν μπορείς να φέρνεις μία ποσότητα δύο τόνων και εκατό είκοσι κιλών και να είναι η πρώτη σου φορά. Σίγουρα είχαν τσεκάρει και διαδρομές, είχαν τσεκάρει και τρόπους. Άρα, μπορεί και κατά το παρελθόν, να έχουν ξαναπεράσει ποσότητες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr