Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δικό τους σκάφος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας οι Ολυμπιονίκες Μπεκατώρου-Τριγκώνης

Με δικό τους σκάφος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας οι Ολυμπιονίκες Μπεκατώρου-Τριγκώνης

Στα πανιά του νέου σκάφους τους, πνέει ούριος άνεμος ή για την ακρίβεια «Ανεμος Ελλάδας» όπως είναι η ονομασία ενός από τα πιο παράτολμα αθλητικά στοιχήματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Δύο ολυμπιονίκες μας, που έχουν βγάλει τη…χρυσή από τα δεκάδες χρυσά μετάλλια που έχουν πάρει εδώ και 25 (και πλέον) χρόνια που παλεύουν με […]

Στα πανιά του νέου σκάφους τους, πνέει ούριος άνεμος ή για την ακρίβεια «Ανεμος Ελλάδας» όπως είναι η ονομασία ενός από τα πιο παράτολμα αθλητικά στοιχήματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Δύο ολυμπιονίκες μας, που έχουν βγάλει τη…χρυσή από τα δεκάδες χρυσά μετάλλια που έχουν πάρει εδώ και 25 (και πλέον) χρόνια που παλεύουν με τα κύματα, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη τη χώρα.

Είναι εποχή για (σοβαρές) συνεργασίες και μόνο έτσι και με καθαρό μυαλό μπορούμε να βγούμε από το τέλμα της κρίσης στο οποίο έχουμε περιέλθει ως χώρα.

Η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης αρέσκονταν από μικροί στα δύσκολα και στην κατηγορία των 470 που αγωνίζονταν χρόνια μόνο εύκολες διαδρομές δεν είχαν.

Ομως το τωρινό τους εγχείρημα είναι το πιο παράτολμο και το πιο δύσκολο που έχουν επιχειρήσει ποτέ και δεν το έκρυψαν μιλώντας λίγες μέρες πριν φύγουν για τη Γαλλία για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στη νέα κατηγορία «Νάκρα 17» με μακρινότερο ορίζοντα το Ρίο της Βραζιλίας όπου σε δύο χρόνια θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στόχος των πρωταθλητών μας είναι να αποδείξουν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες όποιος αγωνίζεται μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει.

«Δεν μπορούσαμε να κάτσουμε απαθείς σε αυτή την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, θέλαμε να κάνουμε κάτι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τα νέα παιδιά, να τα εμπνεύσουμε και αυτή ήταν ιδανική συγκυρία» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου χρυσή ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 (με την Αιμιλία Τσουλφά στα 470) και χάλκινη στο Πεκίνο το 2008 (με τις Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου στα Ινγκλινγκ) που προσπαθεί να ξαναβρεί την καλύτερη δυνατή φυσική της κατάσταση μετά τις δύο εγκυμοσύνες.

Ομως δεν είναι μόνο αυτό: «Σε αυτή τη νέα προσπάθεια κάποιες φορές νοιώθω φόβο. Παίζει ρόλο πλέον η μητρότητα που σκέφτεσαι περισσότερο κάποια πράγματα και θέλεις να είναι όλα νοικοκυρεμένα και εμείς τρέχουμε με ένα σκάφος που μπορεί να πιάσει και τα 50 χιλιόμετρα στην ώρα ενώ από ένα σημείο και μετά φοράμε και κράνη».

Από την πλευρά του ο Κώστας Τριγκώνης (8ος ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ στα 470 με τον Αντρέα Κοσματόπουλο και αρκετές φορές πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου τόσο με τον Κοσματόπουλο όσο και με τον Πασχαλίδη στα Τορνέιντο) αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας:

«Το γεγονός ότι δεν είμαστε μόνοι. Μπορεί ως αθλητές να είμαστε εγωιστές αλλά καταλάβαμε ότι χωρίς συνεργασία δεν γίνεται τίποτε. Έχουμε δίπλα μας δικούς μας ανθρώπους, όπως τον Αντρέα τον Κοσματόπουλο που δεν μπορώ να τον…ξεφορτωθώ τόσα χρόνια, αφού εκτός από συναθλητής μου έχει παντρευτεί και τη Σοφία. Επίσης ο Ντάνι ο Πασχαλίδης συναθλητής και αντίπαλος χρόνια αλλά και φίλοι μας που είναι εθελοντές.

Είναι τρομερό πρότζεκτ αν αναλογιστεί κανείς ότι για πρώτη φορά στα χρονικά συνεργάζονται τόσο γνωστοί αθλητές από ένα χώρο για μια τέτοια προσπάθεια» λέει ο Κώστας ?Τριγκώνης και συνεχίζει: «Μόνο σε ένα δοκιμαστικό αγώνα σπάσαμε ένα κατάρτι και τρεις προεκτάσεις. Κόστος ζημιάς ; τουλάχιστον 10.000 ευρώ ενώ όλο το εγχείρημα μέχρι να φτάσει στο Ρίο μπορεί να αγγίξει σε έξοδα (μεταφορές, επισκευές, διαμονή, εισιτήρια κλπ.) τις 400.000 ευρώ. Οι μεγάλοι αθλητές στο εξωτερικό έχουν ετήσιο μπάτζετ από τους χορηγούς τους περί τα 800.000 ευρώ.

Εδώ εμείς δεν μπορούμε να έχουμε βοήθεια από την πολιτεία λόγω της κατάστασης, αλλά ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι αφού υπάρχουν τα Super Fast Ferries (πλοίο των οποίων θα τους μεταφέρει τώρα στη Γαλλία ενώ η εταιρία θα τους στηρίξει και μέχρι το Ρίο) αλλά και ο σύλλογος “Καλλιπάτειρα” και η ίδια η Κατερίνα Παναγοπούλου τους οποίους και ευχαριστούμε».

Η πρώτη προσπάθεια πρόκρισης είναι στο Σανταντέρ της Ισπανίας τον Σεπτέμβριο και το ελληνικό ζευγάρι πρέπει να μπει στις πρώτες 20 χώρες, όταν τώρα έχει φτάσει στην 22η θέση.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024