Μητσοτάκης: Να τελειώσουμε με τους αποσπασμένους υπαλλήλους
Υπέρ του περιορισμού των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησής τους. Πρότασή του, όπως ανέφερε, είναι να υπάρχουν τρεις μετακλητοί υπάλληλοι για κάθε βουλευτή και κανένας αποσπασμένος.
Υπέρ του περιορισμού των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησής τους.
- Με ευνοϊκότερους όρους η αξιολόγηση υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία
- «Ανυπόστατα» τα περί ευνοϊκότερης αξιολόγησης αποσπασμένων υπαλλήλων
«Υπάρχει ένα ζήτημα, το ποιος μπορεί να αξιολογήσει έναν υπάλληλο. Σίγουρα ο πολιτικός του προϊστάμενος ενδεχομένως να μην έχει την απαραίτητη αντικειμενικότητα για την αξιολόγηση, το γνωρίζω αυτό. Φοβάμαι όμως πως δεν υπάρχει άλλη πραγματική εναλλακτική λύση. Η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να τελειώσουμε πια οριστικά με τη λογική των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία και οι βουλευτές να έχουν μόνο μετακλητούς υπαλλήλους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση εάν σκοπεύει να καταθέσει σχετική πρόταση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «είναι στις σκέψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συζητήσει με τη Βουλή, γιατί είναι ζήτημα που αφορά και τη Βουλή».
«Σ’ ένα συρρικνωμένο δημόσιο ο αποσπασμένος υπάλληλος από κάπου λείπει, άρα εάν συνυπολογίζετε και το κόστος του αποσπασμένου υπαλλήλου, το τελικό κόστος το καταβάλλει ο Έλληνας φορολογούμενος. Η δική μου πρόταση θα ήταν ένας αριθμός, τριών ενδεχομένως, μετακλητών υπαλλήλων συνολικά για κάθε βουλευτή και κανέναν αποσπασμένο» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


