Ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στις ακτές της Ν.Κορέας
Σε τεταμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε η δίκη των μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού φέρι, το οποίο βυθίστηκε στα μέσα του Απριλίου, αφήνοντας 300 νεκρούς και αγνοούμενους. Ο καπετάνιος και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, που επισύρει την θανατική ποινή.
Σε τεταμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε η δίκη των μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού φέρι, το οποίο βυθίστηκε στα μέσα του Απριλίου, αφήνοντας 300 νεκρούς και αγνοούμενους.
Ο καπετάνιος και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, που επισύρει την θανατική ποινή. Αλλα έντεκα άτομα κάθονται στο εδώλιο.
Περί τους 60 θανατοποινίτες βρίσκονται στις φυλακές της Νότιας Κορέας, ωστόσο εκτελέσεις δεν πραγματοποιούνται από το 1997.
Το πλοίο μετέφερε 476 άτομα, ανάμεσά τους 325 μαθητές.
Το πλήρωμα κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το πλοίο που βυθιζόταν μαζί με εκατοντάδες παγιδευμένους επιβάτες.
Ο μέχρι σήμερα απολογισμίος είναι 172 διασωθέντες, 292 νεκροί και 12 αγνοούμενοι. Οι δύτες εξακολουθούν να ερευνούν το πλοίο.
Η τραγωδία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, τόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας των θυμάτων, όσο και λόγω των αποκαλύψεων της έρευνας που έφερε στο φως την ανεπάρκεια του πληρώματος, αλλά και την ανευθυνότητα και τη διαφθορά των Αρχών.
Η αστυνομία αναζητεί ακόμη τον Γιού Μγιούνγκ-ουν, τον αρχηγό της οικογένειας που ελέγχει την ναυτιλιακή εταιρεία Chonghaejin Marine, στην οποία ανήκε το Sewol. Η κόρη του Γιου σομ-να συνελήφθη στις αρχές του Ιουνίου στο Παρίσι.
Ο δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής θεωρείται ύποπτος για απάτες, για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και για άλλες παραβάσεις που προκάλεσαν το ναυάγιο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το φορτίο που μετέφερε το οχηματαγωγό ήταν τουλάχιστον διπλάσιο του επιτρεπομένου, ενώ η προσθήκη καμπινών είχε επηρεάσει την ευστάθεια του πλοίου.
Επιπλέον, το πλήρωμα δεν είχε εκπαιδευθεί στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ακρίβεια: Μετά το Πάσχα αρχίζουν τα Πάθη για την κυβέρνηση
- Μπέτις – Παναθηναϊκός: Ο Ρουιμπάλ κάνει το 1-0 για τους Ανδαλουσιάνους (vid)
- Ουκρανία: Αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση – Αδειάζει η κλεψύδρα για το Κίεβο
- Ο Όρμπαν μόνος του στο περιθώριο στην Σύνοδο Κορυφής – Κάθισε μακριά όταν άρχισε να μιλά ο Ζελένσκι
- Conference League: Πρόκριση στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας των 10 παικτών (2-1)
- Λάρισα: Αυτό είναι το άκρως απόρρητο αμερικανικό UAV που εθεάθη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (βίντεο)

