Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δύο ισόβιες καταδίκες για τη δολοφονία της Άννα Πολιτκόφσκαγια

Δύο ισόβιες καταδίκες για τη δολοφονία της Άννα Πολιτκόφσκαγια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μόσχας δύο εκ των πέντε καταδικασθέντων για τη στυγερή δολοφονία της Άννα Πολιτκόφσκαγια, ερευνητικής δημοσιογράφου και σφοδρής επικρίτριας του πολέμου στην Τσετσενία. Έως σήμερα, οκτώ χρόνια μετά το έγκλημα, ο άνθρωπος που διέταξε τη δολοφονία παραμένει ασύλληπτος.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μόσχας δύο εκ των πέντε καταδικασθέντων για τη στυγερή δολοφονία της Άννα Πολιτκόφσκαγια, ερευνητικής δημοσιογράφου και σφοδρής επικρίτριας του πολέμου στην Τσετσενία.

Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον Ρουστάμ Μαχμούντοφ, φυσικό αυτουργό της δολοφονίας. Ο θείος του, Λομ-Αλί Γκαϊτουκάγεφ, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι εκείνος οργάνωσε το φόνο, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Ria Novosti.

Οι τρεις συνεργοί τους καταδικάστηκαν σε ποινές από 12 μέχρι 20 χρόνια κάθειρξης.

Η 48χρονη Πολιτκόφσκαγια, η οποία ειδικευόταν σε θέματα διαφθοράς και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτελέστηκε το 2006. Έως σήμερα, οκτώ χρόνια μετά το έγκλημα, ο άνθρωπος που διέταξε τη δολοφονία παραμένει ασύλληπτος.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης που είχαν ζητήσει οι εισαγγελικές αρχές για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, όμως στους συνεργούς επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές από αυτές που πρότειναν οι εισαγγελείς.

Τα δύο αδέλφια του Μαχμούντοφ, ο Ιμπραγκίμ και ο Τζαμπράιλ, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 και 14 ετών επειδή βοήθησαν να εντοπιστεί η Πολιτκόφσκαγια την ημέρα της δολοφονίας της.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο πρώην αστυνομικός Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για το ρόλο που διαδραμάτισε στην προετοιμασία της επίθεσης εναντίον της δημοσιογράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024