Χωρίς τέλος οι επιχειρήσεις των Ιταλών για τη διάσωση μεταναστών
Η ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή έχει διασώσει περισσότερους από 1.000 μετανάστες στο Στενό της Σικελίας, στα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Οι μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία προέρχονται από την Ερυθραία και τη Συρία, καθώς και από τις πιο φτωχές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Η ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως από χθες, Παρασκευή, το βράδυ έχει διασώσει περισσότερους από 1.000 μετανάστες στο Στενό της Σικελίας, στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων (74χλμ) από το μικρό νησί, που είναι το πλησιέστερο στα λιβυκά παράλια.
Λίγο νωρίτερα, το Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει χθες ότι διέσωσε μέσα σε 24 ώρες περίπου 2.500 μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου με 17 σκάφη.
Οι μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία προέρχονται από την Ερυθραία και τη Συρία, καθώς και από τις πιο φτωχές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Χιλιάδες εξ αυτών δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στα ιταλικά παράλια και βρίσκουν τραγικό θάνατο στα υπερφορτωμένα αυτοσχέδια πλεούμενα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
