Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια

Βερολίνο: Εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια

«Ο Β.Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο» σημείωσε η εκπρόσωπός του Μ.Κότε παρέχοντας διευκρινίσεις για τα όσα είπε ο Σόιμπλε περί νέου πακέτου βοήθειας, αλλά και για την αναφορά του στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, που έφερε σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έσπευσε να απαντήσει. «Εναπόκειται ωστόσο στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια», τόνισε η Κότε.

«Ο Β.Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο. Οι δηλώσεις του κινούνται στη λογική των αποφάσεων της Ευρωζώνης» σημείωσε η εκπρόσωπός του Μ.Κότε παρέχοντας διευκρινίσεις για τα όσα είπε ο Σόιμπλε περί νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο θα συνδέεται με όρους, αλλά και για την αναφορά του στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, που έφερε σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, που έσπευσε να απαντήσει.

Η ίδια επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.

«Εναπόκειται, ωστόσο, στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ’ αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.

Ως εκ τούτου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας πως η έκτασή του θα ήταν «περιορισμένη», πιθανώς κάτω από 10 δισ. ευρώ.

Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά

Οι δηλώσεις Σόιμπλε προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με το υπουργείο Οικονομικών να απαντά, μεταξύ άλλων:

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024