Ινδία: Να κρεμαστούν οι δράστες του βιασμού των κοριτσιών ζητά η οικογένεια
Ο πατέρας ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα δέντρο, δήλωσε ότι δεν έκανε δεκτή την αποζημίωση που του προσέφερε η τοπική κυβέρνηση. «Θέλουμε για τους δράστες την ίδια μεταχείριση που επιφύλαξαν στις κόρες μας» είπε. «Πρέπει να τους κρεμάσουν από δέντρο» τόνισε.
Ο πατέρας ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα δέντρο, δήλωσε ότι δεν έκανε δεκτή την αποζημίωση που του προσέφερε η τοπική κυβέρνηση.
«Θέλουμε για τους δράστες την ίδια μεταχείριση που επιφύλαξαν στις κόρες μας» είπε. «Πρέπει να τους κρεμάσουν από δέντρο» τόνισε, λέγοντας ότι αυτή ήταν η μοναδική απαίτηση προς τους πολιτικούς που πήγαν στο χωριό.
«Η κυβέρνηση του Γιαντάβ μάς προσέφερε 500.000 ρουπίες (περίπου 6.000 ευρώ). Δεν θα τα πάρουμε, η κυβέρνηση θα μπορούσε να σώσει τις κόρες μας και δεν το έκανε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας μίας από τις κοπέλες.
Η οργή ξεχειλίζει στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό και την επίθεση των δύο έφηβων κοριτσιών (σύμφωνα με κάποιες πηγές ηλικίας 14 και 16 ετών, σύμφωνα με άλλες 14 και 12 ετών).
Αρκετοί πολιτικοί μετέβησαν στο χωριό Κάτρα Σαχαντατγκούντζ στην επαρχία Μπαντάουν της βόρειας Ινδίας, εν μέσω έντασης για τις επιθέσεις.
Πέντε άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση.
Το βράδυ της Τρίτης, τα δύο κορίτσια -που είναι ξαδέλφες και προέρχονται από τις κατώτερες κάστες- πήγαν σε ένα χωράφι, καθώς τα σπίτια δεν διαθέτουν τουαλέτες.
Η οικογένεια καταγγέλλει ότι η αστυνομία θα μπορούσε να σώσει τα κορίτσια, αλλά αρνήθηκε να το κάνει, όταν έμαθε ότι αυτά προέρχονται από κατώτερες κάστες.
Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι τα κορίτσια τα κρέμασαν οι δράστες του βιασμού. Σημάδια αυτοκτονίας βρήκε η νεκροψία, αν και η επικρατούσα αυτή τη στιγμή άποψη είναι ότι οι δράστες στραγγάλισαν τα κορίτσια και στη συνέχεια τα κρέμασαν.
Η Μαγιουάτι, πρώην υπουργός του κρατιδίου που θεωρείται σχεδόν ηρωίδα για τις κατώτερες τάξεις της Ινδίας, επισκέφθηκε την Κυριακή το χωριό.
«Στο Ουτάρ Πραντές δεν υπάρχει νόμος και τάξη, επικρατούν οι κανόνες της ζούγκλας» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442