Απελευθερώνεται η νεαρή Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό
Την απόφαση των αρχών του Σουδάν να απελευθερώσουν τη νεαρή γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Την απόφαση των αρχών του Σουδάν να απελευθερώσουν τη νεαρή γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Σύμφωνα με το BBC, η ίδια πηγή δήλωσε ότι η 27χρονη Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ θα αφεθεί ελεύθερη τις επόμενες ημέρες.
Η 27χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο στις 15 Μαΐου βάσει του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Σουδάν και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.
Η νεαρή κοπέλα, που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της αλυσοδεμένη, αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό και να ασπαστεί το Ισλάμ. Είναι παντρεμένη με έναν χριστιανό του Νοτίου Σουδάν και έχει επίσης καταδικαστεί να μαστιγωθεί 100 φορές για «μοιχεία».
Η υπόθεσή της προκάλεσε την αγανάκτηση της διεθνούς κοινής γνώμης.
Το Σάββατο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε την κυβέρνηση του Σουδάν να ακυρώσει την καταδίκη της σε θάνατο διά απαγχονισμού, εκφράζοντας τον «απόλυτο αποτροπιασμό» του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα

