Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστική επίθεση στο Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας

Βομβιστική επίθεση στο Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας

Βόμβα εξερράγη το βράδυ σε ξενοδοχείο του Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σε μία επίθεση με «άρωμα» του αιματηρού παρελθόντος. Από την έκρηξη υπέστη εκτεταμμένες ζημιές η υποδοχή του πολυτελούς ξενοδοχείου Everglades.

Βόμβα εξερράγη χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο του Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, μία επίθεση που σύμφωνα με πολιτικούς συνιστά απόπειρα αναβίωσης του αιματηρού παρελθόντος της επαρχίας.

Από την έκρηξη υπέστη εκτεταμμένες ζημιές η υποδοχή του πολυτελούς ξενοδοχείου Everglades.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν εκραγεί ο μηχανισμός «αναμφίβολα αποτρέποντας μία τραγωδία» ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα εξερράγη τη στιγμή που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν. Είχε τοποθετηθεί μέσα σε εκδρομικό σάκο και προκάλεσε πυρκαγιά όταν πετάχτηκε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

λΗταν η πρώτη επίθεση που σημειώνεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο τον Νοέμβριο και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, ενώ παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο στοχοποιήθηκε το ξενοδοχείο.

«Τόσοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να προχωρήσει μπροστά η πόλη, αλλά αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση επιχειρούν να μας γυρίσουν πίσω στη χειρότερη εποχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Ντάρκαν, βουλευτής της τοπικής βουλής με το ρεμπουμπλικανικό κόμμα SDLP.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες του Σιν Φέιν, πρώην διοικητής του Ιρλανδικού Ρεπουμπικανικού Στρατού (IRA), καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι η γενέτειρά του, το Λόντοντερι, δεν θα μείνει πίσω εξαιτίας εκείνων που ζουν στο παρελθόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024