Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ενσωμάτωση πιστωτικών τιμολογίων 2014 για clawback και rebate στις φορολογικές δηλώσεις 2013

Ενσωμάτωση πιστωτικών τιμολογίων 2014 για clawback και rebate στις φορολογικές δηλώσεις 2013

Μετά από συνάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου, και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα, δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ για άμεση αποστολή σημειωμάτων για το clawback και το rebate οικονομικού έτους 2013 των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Φυσικά Πρόσωπα και Ιδιωτικές Εταιρείες ), προκειμένου να αφαιρεθούν ως εισοδήματα από τη φορολογική δήλωση του έτους 2013. Θα ακολουθήσει Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τακτοποιεί τα θέματα αυτά.

Μετά από συνάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλη Βλασταράκου, και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα, δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ για άμεση αποστολή σημειωμάτων για το clawback και το rebate οικονομικού έτους 2013 των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Φυσικά Πρόσωπα και Ιδιωτικές Εταιρείες ), προκειμένου να αφαιρεθούν ως εισοδήματα από τη φορολογική δήλωση του έτους 2013. Θα ακολουθήσει Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τακτοποιεί τα θέματα αυτά.

Ως εκ τούτου πιστωτικά τιμολόγια τα οποία θα εκδοθούν το 2014 για clawback και rebate, θα συνυπολογισθούν στις φορολογικές δηλώσεις 2013.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν τα ζητήματα που αφορούν τους εργαστηριακούς ιατρούς, καθώς και οι διαδικασίες για την εξόφληση των οφειλόμενων παρελθόντων ετών.

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας ζητούν από την Πολιτεία, να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τους εργαστηριακούς, κλινικοεργαστηριακούς, αλλά και τους υπόλοιπους παρόχους υγείας να τακτοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα χιλιάδων επαγγελματιών.

Για τα ζητήματα της Νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οφείλει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση να δρομολογήσει συνολικές και άμεσες λύσεις, ειδικά τώρα που η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, με μεγάλη επισκεψιμότητα ξένων τουριστών, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε ανθρώπινες ζωές και διασυρμό από τα διεθνή Μ.Μ.Ε.

«Μέσα από συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς, θα πρέπει να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις, ρεαλιστικές πρακτικές αλλά και ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε ελλείμματα, αδυναμίες, δυσλειτουργίες και καταστροφικές πρακτικές, τις οποίες επέβαλλε η εφαρμογή του μνημονίου, με τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ.

health.in.gr

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024