Ζητούν 402 νέα σχολικά βιβλία μέσα σε επτά μήνες
Τετρακόσια δύο ολοκληρωμένα σχολικά βιβλία θα συγγραφούν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας μέσα σε επτά μήνες. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και εκδότες απορούν με τα απαγορευτικά χρονικά περιθώρια αφήνοντας αιχμές ότι αναζητείται να εγκριθεί έτοιμο από πριν συγγραφικό υλικό, ακόμη και για λόγους κόστους εγείροντας παράλληλα και θέματα διαφάνειας.
Τετρακόσια δύο ολοκληρωμένα σχολικά βιβλία θα συγγραφούν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας μέσα σε επτά μήνες.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και εκδότες απορούν με τα απαγορευτικά χρονικά περιθώρια αφήνοντας αιχμές ότι αναζητείται να εγκριθεί έτοιμο από πριν συγγραφικό υλικό, ακόμη και για λόγους κόστους εγείροντας παράλληλα και θέματα διαφάνειας.
Οι αλλαγές είναι άμεσες και σαρωτικές: όλα τα επιστημονικά αντικείμενα στο Λύκειο αλλάζουν βιβλία και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η συγγραφή τους ξεκινάει από την Γ’ τάξη της βαθμίδας για να φτάσει στην Α’.
Από τα βιβλία αυτά τα πέντε πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώς το τέλος Ιουλίου, ενώ η προκήρυξη για την συγγραφή τους ανακοινώθηκε στις 17 Απριλίου.
- Δείτε τη λίστα των βιβλίων που αλλάζουν στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Evangelos Marinakis: ‘Protect Our Ships and Sailors and We Will Help Reopen the Strait of Hormuz for all Our Benefit’
- Η αμφιλεγόμενη ζωή του Pablo Picasso και η «συγγνώμη» της Rosalía
- ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Άρτας 26-18: Κυπελλούχες για όγδοη φορά οι «ασπρόμαυρες» (vid)
- Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αρνούνται την εμπλοκή στον πόλεμο στο Ιράν – Αιτία, η ερμηνεία του Τραμπ για τη συμμαχία
- Μητσοτάκης: Νέες υποσχέσεις για ενεργειακό και χωροταξικό στη βιομηχανία
- Κηφισιά: Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία 50χρονος επιχειρηματίας πρώην σύντροφος πασίγνωστης ηθοποιού


