Στήριξη του Β.Οικονόμου στον Μώραλη, διαχωρίζει τη θέση της η ΔΗΜΑΡ
Ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννη Μώραλη έδωσε την Τρίτη με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος θεωρεί ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών δικαιώνουν πανηγυρικά όσους πίστεψαν στον αγώνα του υποψηφίου δημάρχου.
Ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννη Μώραλη έδωσε την Τρίτη με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος θεωρεί ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών δικαιώνουν πανηγυρικά όσους πίστεψαν στον αγώνα του υποψηφίου δημάρχου.
«Πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Πειραιά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Νομίζω ότι το όραμα του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης θα επιβεβαιωθεί και την ερχόμενη Κυριακή» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ διαχώρισε τη θέση της, χαρακτηρίζοντας προσωπικές τις απόψεις του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, προσθέτοντας μάλιστα ότι δημιουργεί προβληματισμό η κίνηση στήριξη του κ. Οικονόμου πριν από τις Ευρωεκλογές.
«Οι δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου είναι προσωπικές και δεν εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δεξιά ατζέντα του κ. Μιχαλολιάκου, ούτε με τις “αυτοδιοικητικές” εκφράσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δημιουργεί προβληματισμό η διαρκής προσπάθεια του κ. Οικονόμου να εμφανιστεί υποστηρικτής ενός ψηφοδελτίου, σε δήμο μάλιστα που είναι εκτός της εκλογικής του περιφέρειας. Πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται πριν από τις Ευρωεκλογές» τόνισε η ΔΗΜΑΡ.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ εκφράζεται θετικά για τον κ. Μώραλη. Στις αρχές Μαΐου είχε πει: «Βλέπω τη συγκεκριμένη αυτοδιοικητική πρόταση με μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως για το περιεχόμενό της για τον Πειραιά. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο, να εξελιχθεί σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο Πειραιάς έχει αναξιοποίητες υποδομές και έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Οι πολίτες του Πειραιά, ο επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά και βέβαια ο κόσμος της ναυτιλίας μπορούν να δημιουργήσουν νέο πλούτο εάν κοιτάξουν τη θάλασσα. Νομίζω ότι είναι ένα “φρέσκο” πρόσωπο ο Ι.Μώραλης και μπορεί να αναζωογονήσει την εικόνα του Πειραιά».
Μιλώντας στο Βήμα, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι η στήριξη που παρέχει προς τον κ. Μώραλη εκφράζει κυρίως τον ίδιο, τους φίλους και τους συνεργάτες του και δεν αντιπροσωπεύει την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ. Όπως είπε, θεωρεί πως ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, με τον οποίο γνωρίζονται χρόνια, μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στο λιμάνι.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ πάντως είχε αποφασίσει στα τέλη Απριλίου να μην υποστηρίξει κανένα ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Κατόπιν αυτού, ο μέχρι εκείνη τη στιγμή υποψήφιος δήμαρχος που στήριζε, ο κ. Ηλίας Τζανετουλάκος, βρέθηκε κατόπιν συζητήσεων στο στρατόπεδο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτου πλέον στην κούρσα για τη δημαρχία κ. Θοδωρή Δρίτσα.
Το βράδυ της Τρίτης έχει προγραμματιστεί και η ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Το λιμάνι της Αγωνίας» για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στους μονομάχους του δευτέρου γύρου κ.κ. Μώραλη και Μιχαλολιάκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι
- Σάκκαρη – Νόσκοβα 2-0: Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός
- Ζάκυνθος: Ρίσκαρε τη ζωή του για μια… selfie o 22χρονος τουρίστας που έπεσε στον γκρεμό στην παραλία του Ναυαγίου
- Ντον Τζούνιορ: Γάμος-αστραπή και ο εμφύλιος της δυναστείας στο φως – Ηχηρές απουσίες από Μελάνια, Μπάρον και Ντόναλντ Τραμπ
- Κρήτη: Γυναίκα – «φάντασμα» η μητέρα της 3χρονης – Ανύπαρκτη στη χώρα με στοιχεία και ΑΜΚΑ μιας άλλης
- «Ιρανοί χάκερ» πίσω από κυβερνοεπίθεση στις συγκοινωνίες του Λος Άντζελες
