Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλώρη για Χρυσό Φοίνικα βάζει η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν

Πλώρη για Χρυσό Φοίνικα βάζει η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν

Οι αδελφοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν αποδεικνύουν για ακόμα πόσο καλοί σκηνοθέτες είναι με τη νέα τους ταινία Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα που ενθουσίασε στις Κάννες. Η ταινία θεωρείται ένα εκ των -αρκετών φέτος- φαβορί για Χρυσό Φοίνικα, ενώ δεν αποκλείεται να βραβευτεί και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μαριόν Κοτιγιάρ. Δηλητηριώδη ήταν, πάντως, τα σχόλια για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Ράιαν Γκόσλινγκ, Lost River.

Οι αδελφοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν αποδεικνύουν για ακόμα πόσο καλοί σκηνοθέτες είναι με τη νέα τους ταινία Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα που ενθουσίασε στις Κάννες. Η ταινία θεωρείται ένα εκ των -αρκετών φέτος- φαβορί για Χρυσό Φοίνικα, ενώ δεν αποκλείεται να βραβευτεί και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Αν και κανένας σκηνοθέτης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τρεις φορές Χρυσό Φοίνικα, οι αδελφοί Νταρντέν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν -όπως σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Στην ταινία οι δημιουργοί παρακολουθούν ένα Σαββατοκύριακο από τη ζωή μιας εργάτριας σε εργοστάσιο (Κοτιγιάρ). Εκείνη προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους της να εγκαταλείψουν ένα μπόνους 1.000 ευρώ, προκειμένου η ίδια να μη χάσει τη δουλειά της.

Θέμα επίκαιρο στην Ευρώπη της κρίσης και από τα κοινωνικά θέματα που αρέσουν στους αδελφούς Νταρντέν (Ροζέτα, The Child).

Μιλώντας στις Κάννες, ο Ζαν Πιέρ Νταρντέν είπε ότι εμπνεύστηκε την ταινία «από την εμμονή με τις επαγγελματικές επιδόσεις και τον βίαιο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εργάτες που επικρατούν παντού στον εργατικό χώρο, στο Βέλγιο και αλλού».

Στη συνέντευξη Τύπου στις Κάννες, τα δυο αδέλφια μίλησαν για τη δύναμη της αλληλεγγύης. «Πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι και σήμερα δυνατή. Σε κάθε περίπτωση αυτό δείχνει η ταινία» είπε ο Λικ Νταρντέν.

Αυτή που συγκέντρωσε πολύ κολακευτικά σχόλια είναι η Μαριόν Κοτιγιάρ. Η ηθοποιός, σημειώνει ο Guardian, δεν μοιάζει με σταρ πρώτου μεγέθους στο αυστηρό σύμπαν που στήνουν οι αδελφοί Νταρντέν.

Η γαλλίδα ηθοποιός θεωρείται ένα από τα φαβορί για βραβείο ερμηνείας.

Λιγότερο θετικές -έως πολύ αρνητικές- ήταν οι εντυπώσεις από το πολυαναμενόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράιαν Γκόσλινγκ με τίτλο Lost River.

Η ιστορία έχει ως εξής: μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον γιο της, βρίσκει έναν μακάβριο και φανταστικό κόσμο κάτω από τη γη, όταν ο γιος της βρίσκει έναν δρόμο που οδηγεί σε μια υπόγεια πολιτεία.

Οι κριτικοί έσπευσαν να εκφράσουν την άποψή τους για την ταινία στο Twitter, το οποίο πήρε φωτιά με δηλητηριώδη σχόλια.

«Εάν δίνονταν πολλά χρήματα σε ένα κούρεμα 200 δολαρίων και γυαλιά 900 δολαρίων για να αφοδεύσουν στο Ντιτρόιτ, το αποτέλεσμα θα ήταν το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράιαν Γκόσλινγκ» γράφει κάποιος χρήστης, ενώ άλλος λέει: «Εάν το Μπλε Βελούδο και το Drive έκαναν ένα παραμορφωμένο μωρό που τα έκανε όλα χάλια, τότε αυτό θα ονομαζόταν Lost River».

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024