Σύνοδος στο Παρίσι για τον καθορισμό στρατηγικής κατά της Μπόκο Χαράμ
Στο Παρίσι συναντώνται σήμερα, Σάββατο, ηγέτες κρατών της Δυτικής Αφρικής προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών από τη Νιγηρία. Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανοίξει τη σύνοδο.
Στο Παρίσι συναντώνται σήμερα, Σάββατο, ηγέτες κρατών της Δυτικής Αφρικής προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών από τη Νιγηρία.
Ο πρόεδρος της Νιγηρίας μαζί με τους ηγέτες του Τσαντ, του Καμερούν, του Νίγηρα και του Μπενίν, αλλά και με την παρουσία δυτικών αξιωματούχων (ΗΠΑ, ΕΕ και Βρετανία) θα συνεδριάσουν στη Γαλλία.
Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανοίξει τη σύνοδο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο στη σύνοδο θα συζητηθούν νέες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της απειλής της ασφάλειας που θέτουν η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.
Το θέμα της απαγωγής των μαθητριών συζήτησε την Παρασκευή ο Ολάντ με τον Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Την Πέμπτη, οι συγγενείς των κοριτσιών ζήτησαν την άνευ όρων απελευθέρωσή τους από την Μπόκο Χαράμ.
Η ασφαλής επιστροφή των 223 κοριτσιών είναι πλέον μία από τις βασικές προτεραιότητες των ΗΠΑ, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Άλλωστε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας, με ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι μαθήτριες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
