ΣΥΡΙΖΑ για Γιούνκερ: Τέλειωσαν οι εποχές των υποτακτικών πρωθυπουργών
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι εποχές των υποτακτικών Ελλήνων πρωθυπουργών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τονίζει πως στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ο υποψήφιος του ΕΛΚ «κατάπιε τη γλώσσα του» όταν ρωτήθηκε για τα γεγονότα των Καννών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη.
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του πρώην επικεφαλής του Eurogroup και υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός.
- Γιούνκερ: Ακατάλληλος για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
- Τσίπρας: «Κύριε Γιούνκερ, τι συνέβη στις Κάννες;»
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι όταν ο κ. Γιούνκερ, στο ντιμπέιτ της Πέμπτης, ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Καννών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, «κατάπιε τη γλώσσα του».
«Δεν μπόρεσε» προσθέτει «να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών».
«Σήμερα, όμως, ξαναβρήκε τη γλώσσα του, για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» αναφέρει.
«Ό,τι έγινε στις Κάννες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού. Στις 25 Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια – Έντονη αστάθεια μέχρι τις Γιορτές
- Νεκρός ο διάσημος βαρύτονος Τζούμπιλαντ Σάικς μετά από πολλαπλές μαχαιριές – Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία του
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
- H SpaceX σχεδιάζει είσοδο στο χρηματιστήριο με αποτίμηση άνω του 1 τρισ.
- Με Κουτέσα «πέταξε» για την Τουρκία η ΑΕΚ (pics)
