Τελευταία εκπομπή για τη θρυλική παρουσιάστρια Μπάρμπαρα Ουόλτερς
Η θρυλική παρουσιάστρια Μπάρμπαρα Ουόλτερς, η οποία το 1976 έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ, αποσύρθηκε από τα τηλεοπτικά πλατό. Έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο καθημερινό της τοκ-σόου, «The View», στο οποίο θα παραμείνει παραγωγός.
Η θρυλική παρουσιάστρια Μπάρμπαρα Ουόλτερς, η οποία το 1976 έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ, αποσύρθηκε από τα τηλεοπτικά πλατό.
Έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο καθημερινό της τοκ-σόου, «The View», στο οποίο θα παραμείνει παραγωγός.
Η 84χρονη πλέον Ουόλτερς, πρωτοπόρος δημοσιογράφος είχε συλλάβει το 1997 την ιδέα της εκπομπής της, μια ανοιχτή γυναικεία συζήτηση.
Η τελευταία της καλεσμένη ήταν η Χίλαρι Κλίντον και η Όπρα Γουίνφρι. «Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα, δεν το πιστεύω ότι είναι αλήθεια» είπε η Κλίντον.
Η Όπρα Γουίνφρι δήλωσε στην Ουόλτερς. «Είσαι ο λόγος που ήθελα να κάνω τηλεόραση». «Έσπασες τη γυάλινη οροφή για τόσες πολλές γυναίκες» πρόσθεσε. Γυάλινη οροφή χαρακτηρίζονται τα εμπόδια στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας των γυναικών στελεχών ακριβώς πριν φτάσουν στην κορυφή.
Η Ουόλτερς αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες ανερχόμενες δημοσιογράφους. Έχει πάρει μερικές από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις στην αμερικανική τηλεόραση, από πολιτικούς όπως ο Φιντέλ Κάστρο, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Σαντάμ Χουσεΐν και όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον.
Η Ουόλτερς ξεκίνησε την τηλεοπτική δημοσιογραφία το 1961 ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Today» του NBC, μία εκπομπή της οποίας στη συνέχεια έγινε η πρώτη γυναίκα-συμπαρουσιάστρια.
Το 2010, η Ουόλτερς υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Ε’)
- Θράκη: Κύκλωμα διακινούσε όπλα «φαντάσματα» στην τουρκική μαφία – Δύο συλλήψεις
- Αυστρία: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς στον αέρα – Δείτε Βίντεο
- Ο Ολυμπιακός και η καλημέρα με Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και την κούπα της Euroleague (pic)
- Η Louis Vuitton αγκάλιασε τον Keith Haring και το λαμπερό street style σε μια επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη
- Γαλλία: «Μαζικό» σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών – Σχολικό προσωπικό ερευνάται για βία και σεξουαλική επίθεση
- Μάης 2024 – Μάης 2026: Τρία θρυλικά χρόνια, δύο ευρωπαϊκά… εντός έδρας και 37 τρόπαια
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442