Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δικαίωση στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. αναμένει η Αλουμίνιον

Η εταιρία Μυτιληναίος κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος και ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνει ότι προς αποφυγή περαιτέρω αντιδικίας στα ελληνικά δικαστήρια καθώς και ενδεχόμενων συνεπειών για την Ελληνική Δημοκρατία από την περαιτέρω καθυστέρηση, η Αλουμίνιον και η ΔΕΗ προέβησαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας η Αλουμίνιον κατέβαλε ήδη στη ΔΕΗ το ποσό των 21,3 εκατ. ευρώ […]

Η εταιρία Μυτιληναίος κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος και ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνει ότι προς αποφυγή περαιτέρω αντιδικίας στα ελληνικά δικαστήρια καθώς και ενδεχόμενων συνεπειών για την Ελληνική Δημοκρατία από την περαιτέρω καθυστέρηση, η Αλουμίνιον και η ΔΕΗ προέβησαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας η Αλουμίνιον κατέβαλε ήδη στη ΔΕΗ το ποσό των 21,3 εκατ. ευρώ (17,4 εκατ. πλέον τόκων) του οποίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει την ανάκτηση με την αιτίαση της κρατικής ενίσχυσης.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Αλουμίνιον εμμένει στην άποψή της για μη ύπαρξη κρατικής ενίσχυσης και ως εκ τούτου στην εκδίκαση της προσφυγής της στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. και προσδοκά τη δικαίωσή της που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή του εν λόγω ποσού.

Σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της υπόθεσης για την Αλουμίνιον στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. θα επέλθει ισόποση αρνητική επίπτωση στις οικονομικές καταστάσεις και τα αποτελέσματα του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. έχει οριστεί για τις 4/6/2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024