Οι κινεζικές αρχές θεωρούν ότι δύο εξτρεμιστές με παρελθόν θρησκευτικού εξτρεμισμού κρύβονται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Ουρούμτσι της επαρχίας Σιντζιάνγκ στην Κίνα.

Εκτιμάται ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας με θύματα τρία άτομα (ανάμεσά τους και τους δύο δράστες) και 79 τραυματίες.

Η επίσημη ιστοσελίδα της τοπικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η αστυνομία αναγνώρισε δύο ύποπτους, ανάμεσά τους και έναν 39χρονο άνδρα από την νότια Σιντζιάνγκ.

Δεν χαρακτήρισε το περιστατικό επίθεση αυτοκτονίας, αλλά ανέφερε ότι δύο άνδρες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στον σταθμό και σκοτώθηκαν και οι δύο επί τόπου.

Η επίθεση της Τετάρτης ήταν η τρίτη μεγάλη επίθεση τους τελευταίους επτά μήνες στην περιοχή με στόχο πολίτες.

Μετά την επίθεση, ο κινέζος πρόεδρος κάλεσε σε αποφασιστική δράση κατά των «τρομοκρατών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ