Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποίησεις τους εμφανίζονται οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών τους.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποίησεις τους εμφανίζονται οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών τους.
Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών των Λαϊκών Αγορών «οι πρακτικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για τη διάλυση των λαϊκών αγορών, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ’ όψιν τους τα αιτήματα παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, δείχνουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά».
Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στο συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η προσυγκέντρωση τους θα γίνει στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος και αργότερα, στις 10:30 π.μ., θα προσφερθούν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών.
Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, προγραμματίζεται διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλ Κάνιγγος, και ώρα 10:30 π.μ. Το Σάββατο 3 Μαΐου οργανώνεται διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος.
«Εφόσον δεν δέχονται τον διάλογο οι υπουργοί Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης και κ. Σκορδάς, απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Σαμαρά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο, και ζητάμε συνάντηση μαζί τους για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο και οι διαλυτικές, για τις λαϊκές αγορές, διατάξεις τους. Βρισκόμαστε σε επαφή με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι έχουμε κλείσει ραντεβού με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους παραγωγοί και επαγγελματίες.
Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στις λαϊκές αγορές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελή Μόσχο, και τoν πρόεδρο του σωματείου επαγγελματιών πωλητών Α΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Αντ.Τριανταφυλλόπουλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της διατήρησης όλων των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και την ανάθεση των αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Τέλος, ζητάει να ξεκινήσει άμεσα μια πραγματική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ενταχθεί το υπαίθριο εμπόριο στον Εθνικό Σχεδιασμό Ανασυγκρότησης της χώρας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου