Με δεμένα τα πλοία γιορτάζεται η Πρωτομαγιά στο λιμάνι
Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 1η Μαΐου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, «οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μία ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα».
Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα προβλήματα των ναυτικών, όπως η ανεργία και σημειώνεται πως «θλιβερή σελίδα για την επιβατηγό ναυτιλία αποτελεί η συνεχιζόμενη για έξι και πλέον μήνες κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας και η εικόνα που παρουσιάζουν πλοία της ακτοπλοΐας να μην παρέχουν στα πληρώματά τους τα στοιχειώδη μέσα ενδιαίτησης, τροφοδοσίας, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται και δεν πρόκειται να συνεχισθεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία