Το σκέφτεται και η Σαουδική Αραβία να «ρυθμίσει» το Youtube
Με την απαγόρευση του Youtube «φλερτάρει» η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς φαίνεται να ενοχλείται από τα βίντεο που ανεβάζουν πολίτες της χώρας και στα οποία ασκούν κριτική σε θέματα οικονομίας, διαφθοράς κλπ.
Με την απαγόρευση του Youtube «φλερτάρει» η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς φαίνεται να ενοχλείται από τα βίντεο που ανεβάζουν πολίτες της χώρας και στα οποία ασκούν κριτική σε θέματα οικονομίας, διαφθοράς κλπ.
Το τελευταίο διάστημα έχουν συλληφθεί στη χώρα εννέα νεαροί, οι οποίοι είχαν ανεβάσει βίντεο με σαφείς αναφορές σε προβλήματα διαφθοράς, ενώ ζητούσαν βελτιώσεις σε θέματα καθημερινότητας.
«Το Youtube θα πρέπει να εγγράφεται στη Σαουδική Αραβία, εκφράζοντας το σεβασμό του στους κανόνες, τους όρους και τις ηθικές αρχές που διέπουν όλα τα ΜΜΕ» δήλωσε σε εφημερίδα της χώρας ο Ριάντ Νατζέμ, πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση αναζητά τρόπους «ρύθμισης» του περιεχομένου ή ακόμα και έκδοσης αδειών για ορισμένους χρήστες.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της El Pais στο Αμπού Ντάμπι, οι σαουδάραβες χρησιμοποιούν ήδη άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαμαρτυρηθούν, όπως το Twitter.
Ωστόσο, τώρα συμβαίνει κάτι πραγματικά πρωτοφανές για τα δεδομένα μιας απόλυτης μοναρχίας: οι πολίτες που διαμαρτύρονται δείχνουν στα βίντεο το πρόσωπό τους, ακόμα και τις ταυτότητές, ώστε κανείς να μην αμφιβάλει για τη γνησιότητα της κίνησης.
«Είμαι ένας σαουδάραβας που κερδίζει μόνο 1.900 ριάλια το μήνα (380 ευρώ). Πιστεύετε ότι είναι αρκετά για να ζήσω, να πληρώσω το νοίκι ή το αυτοκίνητο; Ώς εδώ. Και ακόμα κατηγορείτε αυτούς που βάζουν βόμβες. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Δώστε μας αυτό που μας αναλογεί από τα πετρέλαια» είπε μπροστά στην κάμερα ένας νεαρός, απευθυνόμενος στον βασιλιά της χώρας.
Ο ίδιος βέβαια, αργότερα συνελήφθη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκτάριος Γαλίτης: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας – Ο αποχαιρετισμός του Μιχάλη Ιατρόπουλου
- ΗΠΑ: «Αδικαιολόγητος» ο θάνατος της Ρενέ Γκουντ για την πλειονότητα των Αμερικανών – Τη δολοφόνησε η ICE
- Νέφη virga – Τι είναι το φαινόμενο της «ξηρής καταιγίδας» που εμφανίστηκε στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ασύστολα τον κόσμο – Υπερπλεονάσματα περικοπών και υπερφορολόγησης και το 2025]
- Ιράν: Ο Πούτιν σε ρόλο μεσολαβητή – Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του με Νετανιάχου
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων – 14 συλλήψεις

