Γκιούλ: Δεν θα ανταλλάξουμε πολιτικούς ρόλους με τον Ερντογάν
Απέρριψε την Παρασκευή ο τούρκος πρόεδρος την πιθανότητα ανταλλαγής πολιτικών ρόλων με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «ένα μοντέλο Πούτιν-Μεντβέντεφ» δεν είναι κατάλληλο για μια δημοκρατία.
Απέρριψε την Παρασκευή ο τούρκος πρόεδρος την πιθανότητα ανταλλαγής πολιτικών ρόλων με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «ένα μοντέλο Πούτιν-Μεντβέντεφ» δεν είναι κατάλληλο για μια δημοκρατία.
«Δεν έχω κάποιο πολιτικό σχέδιο για το μέλλον, σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα» είπε σε δημοσιογράφους ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχει ο Ερντογάν.
Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει ένα «μοντέλο Πούτιν – Μεντβέντεφ» (σ.σ. ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πρωθυπουργός στη διάρκεια της προεδρίας του Μεντβέντεφ και στη συνέχεια διεκδίκησε ξανά την προεδρία, με τον Μεντβέντεφ ως πρωθυπουργό) ο Γκιουλ απάντησε πως αυτή ο φόρμουλα δεν είναι «κατάλληλη» για μια δημοκρατία.
Πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τουρκικό Τύπο από κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε στους παριστάμενους βουλευτές: «Αν θα πάω στο Προεδρικό Μέγαρο, θα είμαι ο πρόεδρος του λαού. Θα ασκήσω πλήρως τις αρμοδιότητες και τα συνταγματικά δικαιώματα μου».
Πρόκειται για μία πρώτη σαφή ένδειξη της επιθυμίας του τούρκου πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο ψαράς που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου
- Ο παρακολουθούμενος Πλεύρης δεν βλέπει εμπλοκή της κυβέρνησης στο Predator, παρά τους ισχυρισμούς Ντίλιαν
- Ντέβιν Μπούκερ για το NBA Europe: «Ναι, ίσως παίξω και στην Ελλάδα…»
- Καιρός: Έρχονται βροχές, πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες – Πότε αλλάζει το σκηνικό
- «Καυτή» σοκολάτα – Γιατί ανατιμήθηκε επτά φορές πάνω από τον πληθωρισμό – Οι αποκλίσεις μεταξύ χωρών της ΕΕ
- Θεσσαλονίκη: 43χρονος κακοποιούσε σκύλο μπροστά στην ιδιοκτήτριά του – Συνελήφθησαν και οι δύο

