Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο δίμηνο του 2014
Στα 3,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το πρώτο δίμηνο του 2014 (από 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Στα 3,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το πρώτο δίμηνο του 2014 (από 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Η χώρα συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτογενή πλεονάσματα που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και βοηθούν στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας θέτοντας την Ελληνική οικονομία σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου» τόνισε.
«Για τον λόγο αυτό είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τόσο μεγάλο κόστος. Με πίστη, εθνικό σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει και μπορούμε, όπως έχει αποδειχθεί, να πετυχαίνουμε τους στόχους και ταυτόχρονα να διεκδικούμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους εταίρους και δανειστές μας» καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
- Δεκάδες συλλήψεις μασκαράδων στο καρναβάλι της Πάτρας
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- «Fake news»: Η ανάρτηση του Φρανσίσκο για τα σενάρια περί συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα (pic)



