Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 3 Απριλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 3 Απριλίου

Μόλις τρεις ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για το σίκουελ του Captain America, το θρίλερ για τη μετά-Απαρτχάιντ εποχή, Το Ακρωτήρι της Βίας. Ξεχωρίζει, πάντως, το Ζήτω η Ελευθερία, μια ιταλική πολιτική κωμωδία.

Μόλις τρεις ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για το σίκουελ του Captain America, το θρίλερ για τη μετά-Απαρτχάιντ εποχή, Το Ακρωτήρι της Βίας. Ξεχωρίζει, πάντως, το Ζήτω η Ελευθερία, μια ιταλική πολιτική κωμωδία.

Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα

Ο Captain America, σύμβολο του αμερικανικού πατριωτισμού είναι πλέον ένας 95χρονος με σώμα 35άρη. Υποστηριζόμενος από τη ρωσίδα Νατάσα Ρομανόφ ή αλλιώς Μαύρη Χήρα, ο μαχητής με τη θαυματουργή ασπίδα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη συνωμοτική δράση στελεχών της μυστικής οργάνωσης Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α που σχεδιάζουν να εξοντώσουν 20 εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη. Η ταινία για τον πιο αδιάφορο ήρωα των Avengers ακολουθεί την πορεία και άλλων ταινιών της Marvel: εντυπωσιακές σκηνές και δράση. Η ταινία προβάλλεται και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Άντονι και Τζο Ρούσο
Πρωταγωνιστούν: Κρις Έιβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ζήτω η Ελευθερία

«Μόνο ένας τρελός θα μας σώσει». Αυτό φαίνεται να είναι το «μήνυμα» της ταινίας του Ρομπέρτο Άντο, μιας πολιτικής σάτιρας για την Ιταλία (και όχι μόνο -τουλάχιστον σε εμάς θα πρέπει να φαίνεται αρκετά οικεία). Εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ιταλία, ο Ενρίκο Ολιβέρι, αρχηγός της αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης παθαίνει κατάθλιψη εξαιτίας της πτώσης των ποσοστών του. Χωρίς να το πει σε κανέναν, εγκαταλείπει τη θέση του και κρύβεται στο σπίτι μιας παλιάς συντρόφου του στη Γαλλία. Προτού το πάρουν είδηση τα ΜΜΕ, η σύζυγος και ο βοηθός του βάζουν στη θέση του τον δίδυμο αδελφό του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Τζιοβάνι έχει μόλις εξέλθει από ψυχιατρικό ίδρυμα. Εκτός από την ευχάριστη νότα που προσφέρει, η ταινία έχει την τύχη να διαθέτει ως πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τόνι Σερβίλο (Τέλεια Ομορφιά), στον διπλό ρόλο του πολιτικού και του αδελφού του.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Αντό
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Βαλέριο Μαστραντρέα, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Το Ακρωτήρι της Βίας

Τρεις αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας μιας νεαρής κοπέλας στη Νότιο Αφρική. Κι ενώ φτωχά παιδιά εξαφανίζονται, τα τραύματα του Απαρτχάιντ δεν μοιάζουν να έχουν κλείσει. Ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και φωτογραφία με ένα εξαιρετικό φινάλε, η ταινία του Ζερόμ Σαλ δίνει υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει. Κι έτσι βλέπουμε μάλλον ένα παραδοσιακό θρίλερ, αντί για μία ταινία-σχόλιο πάνω στις ανοιχτές πληγές του πρόσφατου παρελθόντος της Νοτίου Αφρικής.

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ
Πρωταγωνιστούν: Ορλάντο Μπλουμ, Φόρεστ Ουίτακερ, Τάνια Βαν Γκράαν, Πάτρικ Λάιστερ, Νατάσα Λόρινγκ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024