«Χειρουργός του Μήνα» ο Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος σύμφωνα με την ISRS
Σε «Χειρουργός του Μήνα» αναδείχθηκε από την Διεθνή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS) ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Σε «Χειρουργός του Μήνα» αναδείχθηκε από την Διεθνή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS) ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Ο τίτλος αυτός απενέμεται στον έλληνα καθηγητή βάσει των καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών που εφαρμόζει, όπως «Το Πρωτόκολλο της Αθήνας» (διασύνδεση κολλαγόνου με ριβοφλαβίνη και υπεριώδες φως) για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, που μειώνει την πιθανότητα να χρειαστεί ο ασθενής να κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, καθώς διαρκεί περίπου 20 λεπτά.
Μαλιστα, «Το Πρωτόκολλο της Αθήνας» έχει καταστήσει την Ελλάδα προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, καθώς δεκάδες ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο και κυρίως τις ΗΠΑ, επισκέπτονται την Αθήνα προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία του κερατόκωνου.
health.in.gr
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση