Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για τον θάνατο του υπουργού Αμυνας
Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Σαββάτου. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους στο νησί.
Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Σαββάτου.
Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη και αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους στο νησί.
Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από το εθνικό πένθος εξαιρούνται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Βιβλία συλλυπητηρίων θα ανοιχθούν επίσης στις πρεσβείες της Κύπρου στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέθεσε τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας στον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, μέχρι τον διορισμό νέου υπουργού.
Τριήμερο πένθος και από τον ΔΗΣΥ
Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα, αποφάσισε τριήμερο πένθος στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου.
Αποφάσισε επίσης:
- Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου πένθους οι σημαίες στα κεντρικά, τοπικά και επαρχιακά γραφεία του Κόμματος να κυματίζουν μεσίστιες.
- Στην κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου να παραστεί σύσσωμο το Εκτελεστικό Γραφείο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Γραφείου του Κόμματος.
- Την ημέρα της κηδείας όλα τα γραφεία του ΔΗΣΥ θα παραμείνουν κλειστά.
- Στη διάρκεια του τριήμερου πένθους θα ανασταλούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις του ΔΗΣΥ.
- Να ανοιχθεί από αύριο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΗΣΥ.
- Να προγραμματίσει περαιτέρω ενέργειες στη μνήμη του, τις οποίες και θα ανακοινώσει σύντομα.
Στο μεταξύ, οι γειτονικοί δήμοι Λάρνακας και Αραδίππου ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, λόγω του αδόκητου χαμού του Τάσου Μητσόπουλου.
Ο δήμος Αραδίππου, του οποίου ο αείμνηστος Μητσόπουλος ήταν δημότης εδώ και 15 χρόνια, κήρυξε σαρανταήμερο πένθος.
Ο δήμος Λάρνακας αποφάσισε να δώσει το όνομα του Τάσου Μητσόπουλου σε ένα σχολείο και σε έναν δρόμο στη μνήμη του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στη Λάρνακα – Άφαντοι οι δράστες
- Συρία: Ο Μακρόν και ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν ζητούν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός
- «Έχω παραιτηθεί», απαντά ο Ανεστίδης για τη «διαγραφή» από τη ΝΔ – Καταδικάζει τη μετάδοση των υβριστικών δηλώσεων η ΠΟΕΣΥ
- Αλόκα, ο προσκυνητής Λουκάνικος – «Φύλακας άγγελος» των Βουδιστών μοναχών για τη συμπόνια
- Άρης Betsson – Περιστέρι Betsson 93-75: Στο «Final-8» του Κυπέλλου οι «κίτρινοι», με 14/29 τρίποντα! (vid)
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ μιλούσαν με υπουργό του Μαδούρο μήνες πριν από την επιδρομή στο Καράκας
