Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τα μέσα σταθερής τροχιάς ταξιδεύει η ποίηση στις 21 Μαρτίου

Με τα μέσα σταθερής τροχιάς ταξιδεύει η ποίηση στις 21 Μαρτίου

Η ποίηση και οι ποιητές ταξιδεύουν με το μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό αύριο, Παρασκευή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Οι επιβάτες θα μπορούν για λίγα λεπτά της ώρας, ενώ θα επιβιβάζονται ή θα αποβιβάζονται από τους συρμούς, να διαβάζουν τους στίχους κορυφαίων ελλήνων ποιητών στις οθόνες των σταθμών.

Η ποίηση και οι ποιητές ταξιδεύουν με το μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό. Με έναν πρωτότυπο τρόπο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, ο Κύκλος Ποιητών.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα προβάλλονται στις οθόνες των σταθμών των σταθερών συγκοινωνιών ποιήματα του Σολωμού, του Κάλβου, του Καβάφη, του Σικελιανού, του Βάρναλη, του Σεφέρη, του Καββαδία, του Ρίτσου, του Ελύτη, του Βαλαωρίτη, του Σαχτούρη, του Καρούζου, του Λειβαδίτη, του Κατσαρού, του Αναγνωστάκη, του Πατρίκιου και της Δημουλά.

Έτσι οι επιβάτες θα μπορούν για λίγα λεπτά της ώρας, ενώ θα επιβιβάζονται ή θα αποβιβάζονται από τους συρμούς, να βλέπουν και να διαβάζουν τους στίχους κορυφαίων ελλήνων ποιητών.

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στη 1 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι οι ηθοποιοί Παναγιώτα Κωστάμη, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Παπαφωτίου και Κατερίνα Παυλάκη, συνοδευόμενοι από μουσικούς, θα δώσουν μουσικές παραστάσεις με ελληνικά ποιήματα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδότες των λογοτεχνικών περιοδικών «Φάρμακο» και «Φρέαρ» διαλέγουν και διαβάζουν ποιήματα το Σάββατο 22 Μαρτίου, στο «Πόλις Αρτ Καφέ», στη Στοά του Βιβλίου.

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου σειρά έχουν τα περιοδικά «Εντευκτήριο» και «Κουκούτσι», στο καφέ «Φλοράλ», στην Πλατεία Εξαρχείων.

Θα ακολουθήσουν τα περιοδικά «Οροπέδιo» και «Σίσυφος», την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στο καφέ «Φίλιον» (Σκουφά 34), και τα περιοδικά «Εμβόλιμο» και «Νέο Πλανόδιον», την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32).

Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο «Πρυτανείο» (Μηλιώνη 7-8, Κολωνάκι), από τις 12:30 το μεσημέρι και μετά, η εκδήλωση «Ανοιχτό μικρόφωνο», όπου όποιος θέλει θα μπορεί να διαβάσει ποιήματά του.

Ο Κύκλος Ποιητών θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του με βραδιά αλβανικής ποίησης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 8 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), όπου δεκατέσσερις αλβανοί ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους στα αλβανικά και στα ελληνικά. Συντονίζουν και παρουσιάζουν η Παυλίνα Παμπούδη και ο Λουάν Τζούλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024