Διαψεύσεις επί διαψεύσεων για το άφαντο Boeing, βέβαιη μόνο η άγνοια
Όσο περνούν οι μέρες από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τόσο βαθύτερη αποδεικνύεται η άγνοια των αρχών για την υπόθεση: Η Μαλαισία διαψεύδει τόσο το σενάριο ότι το αεροσκάφος συνέχιζε να πετά τέσσερις ώρες μετά το τελευταίο στίγμα του όσο και ότι οι νέες φωτογραφίες που ενδεχομένως έδειχναν συντρίμμια σχετίζονται με την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται, η αγωνία των εξαντλημένων συγγενών γίνεται οργή και η υπόθεση μετατρέπεται σιγά σιγά στο μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπλοΐας.
Όσο περνούν οι μέρες από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τόσο βαθύτερη αποδεικνύεται η άγνοια των αρχών γύρω από την υπόθεση: Η Μαλαισία διαψεύδει τόσο το σενάριο ότι το αεροσκάφος συνέχιζε να πετά τέσσερις ώρες μετά το τελευταίο στίγμα του όσο και ότι οι νέες φωτογραφίες -από κινεζικό δορυφόρο- που ενδεχομένως έδειχναν συντρίμμια σχετίζονται με την υπόθεση.
Οι έρευνες συνεχίζονται, η αγωνία των εξαντλημένων συγγενών γίνεται οργή και η υπόθεση μετατρέπεται σιγά σιγά στο μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπλοΐας.
Την Πέμπτη, o υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσεΐν υποβάθμισε το ενδεχόμενο να συνέχισε να πετά για ώρες το αεροσκάφος μετά το τελευταίο σήμα του.
«Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς» είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Χουσεΐν, σύμφωνα με το Reuters, σχετικά με τις αναφορές της Wall Street Journal τις προηγούμενες ώρες.
«Η τελευταία εκπομπή σήματος από το αεροσκάφος ήταν στις 01:07 και έδειχνε ότι όλα κυλούσαν ομαλά» είπε.
Παράλληλα, οι δορυφορικές εικόνες που υποτίθεται ότι έδειχναν ενδεχόμενα συντρίμμια του αεροσκάφους «δόθηκαν κατά λάθος στη δημοσιότητα», είπε ο μαλαισιανός υπουργός.
«Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι οι εικόνες σχετίζονται με το αεροπλάνο» είπε, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι αεροσκάφη έλεγξαν την περιοχή που έδειχναν οι φωτογραφίες και δεν βρήκαν συντρίμμια.
Στον Ινδικό Ωκεανό «δείχνουν» οι ΗΠΑ
Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει μία «ένδειξη» ότι το εξαφανισμένο αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και μετακινεί το USS Kidd σε εκείνη την περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει τις έρευνες.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι σύμφωνα με κάποιες νέες πληροφορίες, ενδέχεται να έχει επεκταθεί η έρευνα στον Ινδικό Ωκεανό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- No Other Choice: Εργασιακή ανασφάλεια, αρρενωπότητα, απειλή της ΑΙ – Η ζοφερή καταδίκη του καπιταλισμού
- Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Ιωαννίδης
- Τρόφιμα: Το κόστος, κεντρική ανησυχία το 2026 – Από το Λας Βέγκας μέχρι τη Γερμανία και από εκεί στην Ελλάδα
- Χίος: Χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τη 19χρονη φίλη του – Έγινε αντιληπτός από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας
- Προκόπης Παυλόπουλος: Παρέμβαση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Γιατροί Χίου: Χάθηκαν τόσοι αθώοι εν καιρώ ειρήνης, στα νερά ενός νησιού που γνωρίζει τη σημαίνει ξεριζωμός

