Αρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Υπέρ της άρσης της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Υπέρ της άρσης της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Σύμφωνα με τη συζήτηση και το σκεπτικό που συνοδεύει την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέει το θέμα της άρσης της ασυλίας από τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΠΓ θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έλαβε την απόφαση με γνώμονα την προσήλωσή της στο έργο της Δικαιοσύνης και με στόχο να διευκολυνθεί στην αποστολή της. Επί της ουσίας, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις κατηγορίες που βαρύνουν τη Χρυσή Αυγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωναν, στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής του θέσης, να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσοι εμπλέκονται σε δολοφονικές ή σε κάθε είδους παράνομες ενέργειες, συμβάλλει προς την αυτή την κατεύθυνση με τη σημερινή απόφασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας ως το 2028 ο Τούχελ (pics)
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Πρώτο σφύριγμα στη Δαμάστα Ηρακλείου – Απόψε στο MEGA
- Μεγάλη Εικόνα: Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ντόρα Μπακογιάννη
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
