Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τους ζημιωθέντες Ασπίς και Commercial Value
Ρυθμίσεις σχετικές με τις αποζημιώσεις των πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα.
Ρυθμίσεις σχετικές με τις αποζημιώσεις των πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εντολή του Αντ.Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας κατάρτισε ειδικό σχέδιο για τον «απεγκλωβισμό»των ζημιωθέντων από τις ασφαλιστικές Ασπίς και Commercial Value.
Εκτός από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επικουρικά ως σύμβουλος συνέδραμε και η εταιρεία IKRP-ΙΚ ΡΟΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά θα επιτρέπει την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασπίς και Commercial Value με τους ασφαλισμένους να καθίστανται μεριδιούχοι με δικαίωμα στην περιουσία αυτή.
Για την αξιοποίηση της περιουσίας θα δημιουργηθεί ειδικό «Fund» με επαγγελματία διαχειριστή.
Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί το εάν η νέα νομοθετική ρύθμιση θα ακυρώσει το έργο των εκκαθαριστών των Ασπίς και Commercial Value (και τις αναγγελίες απαιτήσεων από το 2010 μέχρι και σήμερα), αλλά και το εάν το νέο σχέδιο θα έχει και επιπτώσεις στη διαδικασία αποζημίωσης των ασφαλισμένων από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε κακή κατάσταση η Σβίατεκ: «Δεν έχω νιώσει έτσι εδώ και πέντε χρόνια…»
- Ψαλιδίζει τον πήχη της ανάπτυξης η Τράπεζα της Ελλάδος – Οι πρώτες ανησυχίες λόγω πολέμου
- Η στιγμή του ιρανικού πλήγματος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (βίντεο)
- Δουδωνής από Στύψη: Δεν μπορούν να αφήσουν την κτηνοτροφία να πεθάνει – Περιμένω απαντήσεις στις 6 προτάσεις για τον αφθώδη πυρετό
- «Θέλω να τον σκοτώσω»: Η άγνωστη στιχομυθία Μπρους Λι και Τσακ Νόρις και το ρίσκο
- Η ναυπήγηση του Εθνικού Πλοίου επί τάπητος στη συνάντηση Κικίλια – Δένδια

