Με μικρή πτώση 0,28% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την επικράτηση ήπιων πτωτικών τάσεων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Τιτάν και της Jumbo, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.276,82 μονάδες με μικρή πτώση 0,28%.
Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την επικράτηση ήπιων πτωτικών τάσεων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Τιτάν και της Jumbo, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.276,82 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,28%.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 1.265,67 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,16%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,23 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,60%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+3,73%), των Τροφίμων (+2,28%), και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,49%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-2,70%), της Υγείας (-2,38%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,92%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+2,32%), της Jumbo (+1,81%), της Τιτάν (+1,71%), της MIG (+1,09%), της Ιντραλότ (+0,95%) και της Frigoglass (+0,61%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σωληνουργεία Κορίνθου (-3,00%), του ΟΠΑΠ (-2,00%), του ΟΤΕ (-1,92%), της Motor Oil (-1,88%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,86%), της ΔΕΗ (-1,59%), των ΕΛΠΕ (-1,40%), του ΟΛΠ (-1,30%) και της Εθνικής (-1,08%).
Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 73 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τηλέτυπος +20,00%, ΕΛΒΙΕΜΕΚ +19,79%, Spider +18,52%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ +16,00% και Βογιατζόγλου +15,79%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών -18,18%, Χατζηκρανιώτη -15,73%, Δούρος -12,90%, ΑΕΓΕΚ -11,46% και Κτήμα Λαζαρίδη – 9,82%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- UCB: Αξιωματικός του Τάγματος του Στέμματος του Βελγίου ο Λεωνίδας Ισσόπουλος
- Βρετανίδα καλλονή, η νέα σύντροφος του Λαμίν Γιαμάλ – Ποια είναι και με τι ασχολείται
- Μοσχάτο: 33χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με όπλο, σφαίρες, χειροβομβίδα ρέπλικα και 7.500 ευρώ
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαβάσει τις βαθύτερες σκέψεις μας
- Εικαστική εγκατάσταση στο Μπρούκλιν: Το Ισραήλ έχει κάνει τη Γάζα την πιο θανατηφόρα ζώνη για δημοσιογράφους
- Φοινικούντα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία – Ζητούν ξεχωριστή δίκη


